Φ. Κουβέλης: «Δύναμη εγγύησης και σταθερότητας η ΔΗΜΑΡ»

Εισηγήθηκε την αυτόνομη κάθοδο του κόμματος στις εκλογές

Φ. Κουβέλης: «Δύναμη εγγύησης και σταθερότητας η ΔΗΜΑΡ»

​Την αυτόνομη κάθοδο της ΔΗΜΑΡ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου εισηγήθηκε ο πρόεδρος του κόμματος Φ. Κουβέλης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και του Διαρκούς Συνεδρίου που πραγματοποιείται στο Cine Κεραμεικός.

«Θα συμβάλουμε στην υπόθεση της προοδευτικής διακυβέρνησης. Θα δώσουμε το ''παρών'' στην εκλογική μάχη. Δεν θα ακυρώσουμε το δικό μας προγραμματικό και αξιακό φορτίο», είπε ο κ. Κουβέλης.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δεν δίστασε να εξαπολύσει τα πυρά του εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, μετά και από το ναυάγιο της συνεργασίας με την Κουμουνδούρου, τονίζοντας ότι η ΔΗΜΑΡ δεν έχει να μετανιώσει για κάτι.

«Εμείς δεν έχουμε να μετανιώσουμε για κάτι. Η Δημοκρατική Αριστερά δεν δημιουργήθηκε το 2010 για να εκχωρηθεί σε ά��λες πολιτικές δυνάμεις το 2014. Δεν θα συμπεριφερθούμε ως πολιτική δύναμη που αναζητεί ένθεν κακείθεν άλλους πολιτικούς φορείς για να ακουμπήσει ή να προσχωρήσει, χάνοντας επί της ουσίας την πολιτική και οργανωτική της αυτονομία», τόνισε.

Αναφέρθηκε μάλιστα και στους λόγους που οδήγησαν στο να χαλάσει η συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι δεν ικανοποιήθηκαν οι όροι που έθεσε η Δημοκρατική Αριστερά για διασφάλιση της πολιτικής και οργανωτικής της αυτοτέλειας, αλλά και για κοινή προγραμματική διακήρυξη.

«Τελικά δεν υπήρξε συμφωνία διότι μας ζητήθηκε επί της ουσίας η ατομική προσχώρηση στο ΣΥΡΙΖΑ και η απόλυτη αποδοχή του προγράμματός του. Δεν αναφέρομαι βεβαίως στις τοποθετήσεις σημαντικού τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούσε ότι στελέχη της ΔΗΜΑΡ έπρεπε να κάνουν δημόσια αυτοκριτική για το παρελθόν τους. Δεν μπορούσε να υπάρξει συμφωνία μας για μια τέτοιου είδους συνεργασία», είπε και κατέληξε:

«Η παρουσία της ΔΗΜΑΡ είναι και χρήσιμη και απαραίτητη. Η ΔΗΜΑΡ και οι σύμμαχοί της μπορούν να γίνουν ο καταλύτης μιας θετικής εξέλιξης για τη χώρα. Μία προοδευτική διακυβέρνηση πρέπει να αναλάβει το δύσκολο έργο διαμόρφωσης των συνθηκών εξόδου από την κρίση και ανασυγκρότησης του τόπου».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top