Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ για τις δηλώσεις Κύρτσου για τις «συντάξεις των ρετιρ��»

«Επανέλαβα προσωπικές θέσεις μου» δήλωσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ  για τις δηλώσεις Κύρτσου για τις «συντάξεις των ρετιρέ»

Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι απόψεις του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γ. Κύρτσου σε τηλεοπτική εκπομπή του Σκάι ότι πρέπει να μειωθούν στα «ρετιρέ» (υψηλόμισθους) των συνταξιούχων οι απολαβές τους.

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε για το ίδιο θέμα: «Οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα αποκαλύπτονται η μία μετά την άλλη. Ο ευρωβουλευτης της ΝΔ Γ.Κύρτσος είναι παραπάνω από αποκαλυπτικός ως προς την πρόθεση του κόμματός του για μείωση των -ήδη πενιχρών- συντάξεων. Αυτή είναι η περίφημη "έξοδος" από το μνημόνιο αλά Σαμαρά».

«Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συζήτησης στον ΣΚΑΪ επανέλαβα γνωστές θέσεις μου για το ασφαλιστικό της χώρας, οι οποίες δεν αποτελούν κυβερνητική πολιτική» δήλωσε απαντώντας ο κ. Κύρτσος.

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ πρόσθεσε: «Θεωρώ απαράδεκτη την προεκλογική εκμετάλλευση των γνωστών απόψεών μου από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τις μετατρέπει με το ζόρι σε κυβερνητική πολιτική, δήθεν τμήμα του λεγόμενου email Χαρδούβελη και τις διαστρεβλώνει για να δείξει ότι η επιδίωξή μου είναι να τιμωρηθούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι, ενώ αναφέρομαι ρητά στα λεγόμενα ασφαλιστικά "ρετιρέ"».

Ο ίδιος κατέληξε συνιστώντας ψυχραιμία στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και αλλαγή νοοτροπίας σε ό,τι αφορά στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις: «Επειδή, όπως παρατηρώ, επικαλούνται τις δηλώσεις μου, εκτιμώ ότι ενδεχόμενη επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ με αυτή τη νοοτροπία θα οδηγούσε στην πραγματική καταβαράθρωση των συντάξεων, τις οποίες υποκρίνονται ότι θέλουν να προστατέψουν»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top