ΧΑΜΟΣ με νέες δηλώσεις Τόλιου: «Οι Έλληνες μπορούν να αγοράσουν τα έντοκα γραμμάτια της χώρας»

Σταμάτης: «Κάθε 15 μέρες θα τραβάνε από τις καταθέσεις των Ελλήνων»

​Φωτιές ανάβει στον ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν από τις εκλογές ο Γ. Τόλιος με νέες του δηλώσεις περί στάσης πληρωμών τόκων.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά Fm, ο κ. Τόλιος δήλωσε σήμερα ότι δεν είναι ανάγκη να αγοράσουν οι ξένοι τα έντοκα γραμμάτια της Ελλάδας, αλλά μπορεί να τα αγοράσει και ο ελληνικός λαός ή οι Έλληνες καταθέτες.

«Αυτά που είπα και αυτά που λέω δημοσίως είναι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Στην προεκλογική μας ευρωεκλογική διακήρυξη τονίζεται ότι η αποπληρωμή του χρέους θα γίνει με αναπτυξιακή και κοινωνική ρήτρα, αφού πρώτα εξασφαλιστεί μια μικρή περίοδο η διακοπή αποπληρωμής των τόκων και χρεολυσίων», δήλωσε ο κ. Τόλιος και συνέχισε:

«Για την επίτευξη των στόχων θα αξιοποιηθούν στην περίπτωση εκβιασμού όλα τα όπλα. Η διακοπή πληρωμών, η καταγγελία για πρόκληση ζημιάς σε βάρος της χώρας μας με στόχο τη διάσωση του ευρώ και τόσα άλλα, άρα λοιπόν αυτά είναι γνωστά και τα είπαμε και στην περίοδο των ευρωεκλογών. Άρα λοιπόν προς τι ο θόρυβος εκτός και αν το επιτελείο της ΝΔ δεν διαβάζει αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και πράγματι δεν διαβάζουν γιατί για παράδειγμα όταν κάθε φορά λένε “δεν έχουνε προτάσεις και που θα βρούμε τα λεφτά” και τόσα άλλα τα έχουμε απαντήσει επανειλημμένα γιατί λοιπόν ποντάρουνε σε εκφοβισμό και εκβιασμό»;

Απαντώντας δε στις κατηγορίες της ΝΔ ότι αν πάμε σε μονομερείς ενέργειες θα υπάρξει αδυναμία πληρωμής συντάξεων και μισθών υποστήριξε ότι:

«Αυτά τα λέει η ΝΔ ��αι κινδυνολογεί, οι συντάξεις και οι μισθοί είναι κατοχυρωμένοι. Έχουμε έναν κρατικό προϋπολογισμό που προτεραιότητα έχουν να πληρωθούν οι συντάξεις και οι μισθοί, σε συνέχεια να είναι τα ασφαλιστικά δικαιώματα... Ρευστό το κράτος έχει, η ροή χρημάτων στο δημόσιο ταμείο είναι συνεχής μες το χρόνο και εν πάση περιπτώσει πρόσφατα βγάλαμε και έντοκα γραμμάτια. Η χώρα ζήτησε 1 δισ. και προσφέρθηκαν 1,9 δισ.»

Έντονη ήταν η αντίδραση του υπ��υργού Επικρατείας Δ. Σταμάτη, ο οποίος σε ανακοίνωσή του τονίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει Plan B να χρησιμοποιήσει τις καταθέσεις των Ελλήνων.

«Αποκάλυψη Τώρα! Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προχωρήσει μόνο σε διακοπή πληρωμής τόκων, οδηγώντας τη χώρα σε χρεοκοπία! Επίσημα μας ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει και σε εσωτερικό δανεισμό, χρησιμοποιώντας τις καταθέσεις των Ελλήνων, ακόμη και των μικροκαταθετών, για αγορά εντόκων γραμματίων του Δημοσίου. Δηλαδή, κάθε δεκαπέντε μέρες θα “τραβάνε”, προφανώς υποχρεωτικά, από τις καταθέσεις των Ελλήνων. Αυτό είναι το Plan B του ΣΥΡΙΖΑ! Επιτέλους, τι θέλουν; Δεν καταλαβαίνουν ότι και μόνη αυτή η αποκάλυψη μπορεί να οδηγήσει σε φυγή κεφαλαίων από τις τράπεζες; Τόσο ανεύθυνοι είναι;», τονίζει ο κ. Σταμάτης.

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top