Καζάνι που βράζει η ΔΗΜΑΡ μετά από το ναυάγιο της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ

Γιατί δεν τα βρήκαν τα δύο κόμματα;

Καζάνι που βράζει η ΔΗΜΑΡ μετά από το ναυάγιο της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ

​Για το αδιέξοδο στο οποίο κατέληξαν οι συνομιλίες με τον ΣΥΡΙΖΑ για μια ενδεχόμενη συνεργασία ενημέρωσε ο Φώτης Κουβέλης τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ, παραθέτοντάς τους και τους λόγους για τον… χωρισμό λίγο πριν από τον γάμο.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε στα στελέχη του κόμματος, στην έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ότι η εκλογική σύμπραξη με τον ΣΥΡΙΖΑ έπεσε σε τοίχο, καθώς η Κουμουνδούρου απέρριψε τους δύο βασικούς όρους που έθεσε η ΔΗΜΑΡ, να μην γίνουν δηλαδή μονομερείς ενέργειες, ειδικά στο θέμα του χρέους και να διατηρήσει την κομματική της αυτοτέλεια.

Τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ ενημερώθηκαν επίσης ότι �� Αλέξης Τσίπρας έθεσε ως απαράβατο όρο την αποδοχή του προγράμματος της Θεσσαλονίκης, για το οποίο η Αγίου Κωνσταντίνου είχε εκφράσει σοβαρές διαφωνίες.

Μάλιστα, ένα ακόμα αγκάθι, αποτέλεσε η απαίτηση του ΣΥΡΙΖΑ η συνεργασία να γίνει ως πρόσωπα και όχι ως κόμμα, κάτι που θα οδηγούσε στην αυτοδιάλυση της ΔΗΜΑΡ.

Πάντως και σ’ αυτή τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής ήταν έντονη η κριτική που ασκήθηκε, ειδικά από την ομάδα των επτά(Μαργαρίτης, Χατζησωκράτης, Καρακικές, Μπουρνόβα, Σιακαντάρης, Μπουλμπασάκος, Τσούκαλης) που είχαν ζητήσει να γίνει η προεδρική εκλογή από την παρούσα Βουλή, να ξεκινήσει η συνταγματική αναθεώρηση και να πάμε σε εκλογές τον Μάιο του 2015.

Επέκριναν επίσης τους χειρισμούς του Φ. Κουβέλη για τη διακοπή του διαλόγου με την Κεντροαριστερά, αλλά και για τη στάση που κράτησε η ΔΗΜΑΡ στο ζήτημα της προεδρικής εκλογής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top