Γερμανί��: Χριστιανοδημοκράτες και σοσιαλδημοκράτες προειδοποιούν την Ελλάδα

Με δηλώσεις στελεχών τους στην Handelblatt

Τόσο οι Χριστιανοδημοκράτες και όσο και οι συγκυβερνώντες στη Γερμανία Σοσιαλδημοκράτες προειδοποιούν την Ελλάδα με δηλώσεις τους στην ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας «Handelblatt», σχετικά με τις ελληνικές εκλογές.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής της Κ.Ο. της CDU Ραλφ Μπρίνκχάους χαρακτηρίζει «απίστευτα ενοχλητική» την εξέλιξη των εκλογών και αναφέρει: «Η Ελλάδα ήταν σε πολλούς τομείς σε καλό δρόμο. Τώρα θα χάσουμε - ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών - για άλλη μια φορά πολύ χρόνο για τα επόμενα βήματα μεταρρυθμίσεων.

«Ο ελληνικός λαός έχει τώρα ο ίδιο�� την τύχη του στα χέρια του και θα αποφασίσει ανεξάρτητα για την μελλοντική πορεία της χώρας», δηλώνει ο αναπληρωτής επικεφαλής της ΚΟ του SPD Κάρστεν Σνάιντερ. «Χωρίς βοήθεια από έξω, η Ελλάδα δεν είναι ικανή δράσης, λόγω του ύψους του χρέους της. Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα πρέπει για αυτό να συνεχιστούν, αλλιώς η χώρα θα ήταν σύντομα αφερέγγυα. Για το συμφέρον της ίδιας της Ελλάδας, πρέπει η πορεία των μεταρρυθμίσεων να συνεχιστεί» τονίζει.

Ο εκπρόσωπος της Κ.Ο. της CDU για θέματα προϋπολογισμού Νόρμπερτ Μπάρτλε, ζητά να τηρήσει η Ελλάδα τις υποχρεώσεις της για μεταρρυθμίσεις. «Ο ελληνικός λαός γνωρίζει, ότι δεν μπορεί έτσι απλά να σπας συμβόλαια» τονίζει.

Σε άλλο ��ήκος κύματος ο Αρχηγός της Linke Μπερντ Ρίξινγκερ ασκεί κριτική στην καγκελάριο Μέρκελ για τις εξελίξεις: «Η αποτυχία της προεδρικής εκλογής είναι ο λογαριασμός για την πολιτική λιτότητας της ΕΕ και η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ στέκεται μπροστά από τα συντρίμμια της πολιτικής της της λιτότητας στην Ευρώπη».

Κριτική στη Μέρκελ ασκεί και ο επικεφαλής της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) και ευρωβουλευτής του κόμμ��τος Μπερντ Λούκε «Η πολυδιαφημισμένη επιτυχία αυτής της πολιτικής δισεκατομμυρίων είναι ένα παραμύθι, διότι η πλειοψηφία των Ελλήνων απορρίπτει τα μέτρα λιτότητας στο πλαίσιο των προγραμμάτων βοήθειας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top