ΔΝΤ: οι συζητήσ��ις θα συνεχιστούν με τη νέα ελληνική κυβέρνηση

Αλλά η ΕΚΤ επισημαίνει ότι περιμένει από τις ελληνικές αρχές απαντήσεις

Ολιγόλογη ανακοίνωση για τις εξελίξεις εξέδωσε πριν από λίγο το ΔΝΤ όπου επισημαίνει ότι οι συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές θα συνεχιστούν όταν σχηματιστεί νέα κυβέρνηση ενώ επισημαίνει χαρακτηριστικά πώς η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει άμεσες ανάγκες χρηματοδότησης.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ανακοίνωσε με τη σειρά της ότι θέλει από τις ελληνικές Αρχές να της εκθέσουν την άποψή τους για το πώς πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία αξιολόγησης της πορείας του ελληνικού προγράμματος στήριξης, μετά την αποτυχία της Βουλής της Ελλάδας να εκλέξει πρόεδρο, γεγονός που σήμανε την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

«Επαφίεται τώρα στο ελληνικό εκλογικό σώμα να αποφασίσει για τη μελλοντική σύνθεση του κοινοβουλίου και της κυβέρνησης. Δεν θα επέμβουμε ούτε θα σχολιάσουμε αυτή τη δημοκρατική διαδικασία» ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΚΤ.

«Θα αναμείνουμε τις απόψεις και τις προτάσεις των ελληνικών Αρχών για το πώς να προχωρήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αξιολόγηση, και θα συζητήσουμε επ' αυτού με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ» αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση.

Η ΕΚΤ δεν παραλείπει να τονίσει ακόμη στην ανακοίνωσή της πως η Ελλάδα έχει σημειώσει «εντυπωσιακή πρόοδο στη σταθεροποίηση των δημοσίων οικονομικών της και στην αναμόρφωση της οικονομίας της τα τελευταία χρόνια», καθώς και ότι η ελληνική οικονομία αναμένεται να επανέλθει σε ανάπτυξη το 2015.

Σε ερώτηση εάν η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίσει πρόβλημα ρευστότητας κατά την προεκλογική περίοδο, πηγή από την ΕΚΤ υπενθύμισε ότι για όσο διάστημα η Ελλάδα βρίσκεται σε πρόγραμμα, η ΕΚΤ θα συνεχίσει να παρέχει ρευστότητα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top