Τι προβλέπει το σύνταγμα μετά από το ναυάγιο της προεδρικής εκλογής;

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε - Πρώτη ανάρτηση: 29/12/2014, 10:59

Τι προβλέπει το σύνταγμα μετά από το ναυάγιο της προεδρικής εκλογής;

​Στη σκιά του θρίλερ που εξελίσσεται στην Αδριατική με τη διάσωση των επιβατών του Norman Atlantic πραγματοποιήθηκε η τρίτη και πιο καθοριστική ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, χωρίς όμως ο Σταύρος Δήμας να συγκεντρώσει τις απαραίτητες 180 ψήφους.

Μετά το ναυάγιο λοιπόν της προεδρικής εκλογής, το Σύνταγμα προβλέπει ότι θα πρέπει μέσα σε δέκα μέρες να διαλυθεί η Βουλή και να προκηρυχθούν εκλογές.

Στόχος της κυβέρνησης αν δεν συγκεντρωθούν οι απαιτούμενες ψήφοι, είναι να πάμε σε εκλογές το συντομότερο δυνατόν, με πιθανότερες ημερομηνίες για την διεξαγωγή τους την 25η Ιανουαρίου και την 1η Φεβρουαρίου.

Μετά τις εκλογές λοιπόν η διαδικασία της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί μετά τη συγκρότηση της νέας Βουλής σε σώμα και περιλαμβάνει τρεις ψηφοφορίες.

Στην πρώτη λοιπόν ψηφοφορία απαιτούνται οι ψήφοι 180 βουλευτών, στη δεύτερη 151 βουλευτών και αν δεν εκλεγεί και πάλι στην τρίτη ψηφοφορία εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εκείνος που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top