Ν. Δένδιας: «Έχουμε κάνει μια εξαιρετική κινητοποίηση, ελπίζουμε να επιστρέψουν όλοι σώοι»

Για σκληρή μάχη των διασωστών με δύσκολα καιρικά φαινόμενα έκανε λόγο ο υπουργός Άμυνας

Ν. Δένδιας: «Έχουμε κάνει μια εξαιρετική κινητοποίηση, ελπίζουμε να επιστρέψουν όλοι σώοι»

​Μία καταγραφή όλων των εναέριων και πλωτών μέσων που έχει στείλει η ελληνική πλευρά στην Αδριατική, ώστε να συμβάλει στις προσπάθειες διάσωσης των επιβατών του φλεγόμενου «Norman Atlantic» έκανε σήμερα το πρωί ο υπουργός Άμυνας, Ν. Δένδιας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Όπως είπε ο κ. Δένδιας, από την ελληνική πλευρά επιχειρούν τρία ελικόπτερα δύο Super Puma και ένα Sikorsky. Επίσης στην διάθεση των ιταλικών αρχών έχουν τεθεί και άλλα ελικόπτερα, τα οποία βρίσκονται στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας και συγκεκριμένα άλλο ένα Sikorsky, δύο ελικόπτερα 205 και δύο ελικόπτερα NH90.

Ο υπουργός Άμυνας διευκρίνισε ότι τα ελικόπτερα αυτά δεν έχουν εμπλακεί ακόμα, καθώς κάτι τέτοιο δεν έχει ζητηθεί από το Ιταλό συντονιστή επιχειρήσεων, τονίζοντας ότι αυτός είναι που αποφασίζει και ζητά βοήθεια ανάλογα με τις κρίσεις του και τις ανάγκες του.

Ο κ. Δένδιας τόνισε επίσης ότι οι διασώστες που όλη τη νύχτα επιχειρούσαν για να περισυλλέξουν επιβάτες από το φλεγόμενο πλοίο έδωσαν μάχη με ακραία καιρικά φαινόμενα.

Επίσης έχει αποσταλεί στην Ιταλία ένα C130, ώστε να επιστρέψουν από το Μπάρι και το Πρίντεζι στην Ελλάδα όσοι Έλληνες επιβάτες το επιθυμούν και ταυτόχρονα είναι και δύο Chinook για να μεταφέρουν διασωθέντες από την Κέρκυρα ή οποιοδήποτε λιμάνι της ευρύτερης περιοχής.

«Από την ελληνική πλευρά έχει γίνει μια εξαιρετική κινητοποίηση, δουλεύουμε συνεχώς και ελπίζουμε να φέρουμε τους ανθρώπους μας πίσω σώους και ασφαλείς», είπε ο κ. Δένδιας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top