Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί τη χώρα σε πιστωτικό γεγονός και χρεοκοπία

Έκκληση σε βουλευτές: Όλοι ξέρουμε που οδηγεί αυτή η παράλογη περιπέτεια - Πρώτη ανάρτηση: 27/12/2014 - 18.13

Έκκληση σε όλους τους βουλευτές να στηρίξουν την προεδρική εκλογή έκανε ο Αντώνης Σαμαράς μέσω της συνέντευξης που έδωσε στη ΝΕΡΙΤ.

«Ο λαός δεν θέλει τώρα εκλογές, καταλαβαίνει που οδηγεί αυτή η παράλογη περιπέτεια. Έκανα και κάνω τα πάντα για να βγει Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές γιατί αυτό επιβάλει το εθνικό συμφέρον» ανέφερε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι «κανένας βουλευτής δεν μπορεί να πει μετά ότι δεν ήξερε: η άρνηση εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας σημαίνει πολιτικό εκβιασμό και ότι ο ίδιος συντάσσεται με το δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου».

«Είτε είναι ανόητοι είτε υπηρετούν ξένα συμφέροντα»

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως «φτύσαμε αίμα για να κρατήσουμε όρθια την Ελλάδα» και αναφερόμενος εμμέσως στον ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για θανάσιμους κινδύνους «από ανόητα νταηλίκια και επικίνδυνους σχεδιασμούς που θα μας φέρουν σε σύγκρουση με τους εταίρ��υς μας». Συνεχίζοντας, δεν δίστασε να τονίσει πως όσοι στηρίζουν αυτούς τους σχεδιασμούς «είτε είναι ανόητοι είτε εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα», ενώ ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση «δεν αυτοπαραιτείται».

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε πως πρέπει να βγει Πρόεδρος και μετά να συζητήσουμε για τη Συνταγματική μεταρρύθμιση αλλιώς «ούτε σε 7 χρόνια δεν θα αλλάξει το Σύνταγμα».

«Κάθε βουλευτής θα είναι υπεύθυνος για την ψήφο του και τις συνέπειες της» πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς, υπογραμμίζοντας ότι το πρόβλημα είναι η πολιτική αβεβαιότητα: «Πρέπει να την παραμερίσουμε οριστικά. Δεν μπορούμε να βγούμε από την πολιτική αβεβαιότητα της προεδρικής εκλογής για να μπούμε μετά σε άλλη αβεβαιότητα. Δεν το αντέχει η χώρα».

«Κάνω έκκληση στους βουλευτές όλων των κομμάτων να απομακρύνουν οριστικά τα σύννεφα που μαζεύονται πάνω από τη χώρα. Αν εκλέξουμε Πρόεδρο, θα έχουμε σπρώξει τη χώρα έξω από την κρίση» τόνισε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως «όσους ψηφίσουν “παρών" τη Δευτέρα, θα τους θυμάται όλος ο κόσμος με το ονοματεπώνυμο τους».

«Εκλέγουμε Πρόεδρο και προχωράμε με την Συν��αγματική Αναθεώρηση»

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε πως πρέπει να βγει Πρόεδρος και μετά να συζητήσουμε για τη Συνταγματική Μεταρρύθμιση αλλιώς «ούτε σε 7 χρόνια δεν θα αλλάξει το Σύνταγμα» .

«Είμαι υπέρ της συναίνεσης και το έχω αποδείξει στην πράξη σχηματίζοντας για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση σταθερή κυβέρνηση από τη Δεξιά μέχρι την Αριστερά. Είπα ότι μετά την εκλογή Προέδρου μπορούμε να συζητήσουμε και για εκλογές στο τέλος του 2015. Αλλά να έχει τελειώσει πρώτα η διαπραγμάτευση με τους δανειστές και να έχει ξεκινήσει η διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Τι είπε για τις καταγγελίες περί κουμπαρά και την «υπόθεση Χαϊκάλη»

Αναφερόμενος στο θέμα με τις καταγγελίες για δωροδοκίες και «κουμπαρά», ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για λάσπη, λαϊκισμό και συκοφαντίες χωρίς ίχνος αλήθειας, τονίζοντας πως ποτέ στην Ελλάδα δεν δηλητηριάστηκε τόσο το κλίμα σε μια προεδρική εκλογή, «μόνο και μόνο για να σύρουν τη χώρα σε εκλογές».

Σχολιάζοντας, μάλιστα, την «υπόθεση Χαϊκάλη», δήλωσε: «Το τελευταίο επεισόδιο ήταν ότι στέλεχος των ΑΝΕΛ πήγε να εξαγοράσει βουλευτή των ΑΝΕΛ, δηλαδή δικός τους να εξαγοράσει δικό τους, και δεν ντρέπονται να καταγγέλλουν εμάς».

Τι είπε για το σενάριο να ψηφίσει Δήμα η Χρυσή Αυγή

Αναφορικά με ένα σενάριο που έχει κυκλοφορήσει και θέλει τη Χρυσή Αυγή να ψηφίζει για την εκλογή του Σταύρου Δήμα στην τρίτη ψηφοφορία προκειμένου να απορρυθμίσει το πολιτικό σκηνικό, ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι έχουν πει οι ίδιοι οι χρυσαυγίτες βουλευτές ότι δεν θα ψηφίσουν.

«Αν όμως προβοκάρουν την προεδρική εκλογή», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, «αυτός είναι λόγος παραπάνω για να ψηφίσουν τον Σταύρο Δήμα και οι άλλοι βουλευτές ώστε να συμπληρωθεί ο αριθμός των 180 χωρίς αυτούς και να μην τους αναγάγουμε σε ρυθμιστές». Πάντως, με έντονες αιχμές υπογράμμισε ότ�� μέχρι σήμερα η Χρυσή Αυγή προστίθεται στις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ για να μην βγει Πρόεδρος της Δημοκρατίας και αναρωτήθηκε: «Δεν έχει κανείς πρόβλημα με αυτό που συμβαίνει αλλά έχουν με αυτό που θα συνέβαινε εάν ψήφιζε η Χρυσή Αυγή το αντίθετο;»

«Οι έξω όσο περισσότερο ακούν ΣΥΡΙΖΑ, τόσο περισσότερο φρίττουν»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα αρνητικά δημοσιεύματα για την Ελλάδα από το εξωτερικό λέγοντας χαρακτηριστικά πως «όσο περισσότερο οι έξω ακούν ΣΥΡΙΖΑ, τόσο περισσότερο φρίττουν».

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε πως ακόμη και μεγάλες χώρες όπως η Ιταλία και η Γαλλία τρέμουν μήπως υποβαθμιστεί η πιστοληπτική τους ικανότητα ενώ «οι δικοί μας ανεύθυνοι απειλούν τις αγορές ότι θα τις χορέψουν στο ταψί». Ο ίδιος, πρόσθεσε ότι αν αναστρέψει τις μεταρρυθμίσεις ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα μας δανείζουν οι αγορές και οι πιστωτές μας «θα απαιτήσουν χειρότερα μέτρα από αυτά του Μνημονίου. Έξω μιλούν για πιστωτικό γεγονός διότι αυτά που λέει ότι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ορισμός του πιστωτικού γεγονότος».

Σχολιάζοντας, εξάλλου, την αλλαγή συσχετισμών που επικαλείται ότι θα πετύχει ο ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Για ποια αλλαγή συσχετισμών μιλάει ή καλύτερα ονειρεύεται; Την αλλαγή συσχετισμών εμείς την πετύχαμε».

«Κοροϊδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ, γεμάτο μονομερείς ενέργειες το πρόγραμμά του»

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για κοροϊδία από τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειών��ντας ότι «όλο το πρόγραμμά του είναι μονομερείς ενέργειες που οδηγούν σε χρεοκοπία, νέα μνημόνια και σε τεράστια σύγκρουση με όλη την Ευρώπη».

Παράλληλα, δήλωσε πεπεισμένος πως αν γίνουν εκλογές, η ΝΔ θα τις κερδίσει: «Αν γίνουν εκλογές, θα τις κερδίσουμε. Το αισθάνομαι και έχουν αρχίσει να το δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις. Σημασία, όμως, έχει την ώρα της κάλπης τι θα πουν οι πολίτες. Τονίζω ότι οι εκλογές βολεύουν τη ΝΔ γιατί ο λαός δεν θέλει να γυρίσει πίσω και να πάνε χαμένες οι θυσίες του αλλά εγώ θέλω να δω το πλοίο να δένει με ασφάλεια στο λιμάνι το ήρεμο. Ο κ. Τσίπρας θέλει να το ξανασπρώξει σε φουρτούνες χωρίς πυξίδα, χωρίς σχέδιο και χωρίς πλήρωμα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει εκλογές τώρα διότι το 2016 δεν θα έχει νόημα η αντιμνημονιακή ρητορεία»

«Οι Έλληνες καταλαβαίνουν πως ό,τι χτίσαμε με αίμα σε 3 χρόνια μπορεί να χαθεί σε μία ημέρα» υποστήριξε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος τόνισε πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε πραγματικά να κυβερνήσει κάποτε «θα ψήφιζε και με τα 2 χέρια για Πρόεδρο ώστε να μπει ομαλά η χώρα στη μετα-Μνημόνιο εποχή και το 2016 να απευθυνθούμε στον ελληνικό λαό. Φοβούνται όμως ότι τότε θα έχει βελτιωθεί τόσο η κατάσταση που κανείς δεν θα δίνει σημασία στην αντιμνημονιακή ρητορεία τους».

«Ο λαός υπέφερε και τρομάζει με όσα ακούει. Η Ελλάδα, όμως, πιστεύω ότι θα τα ξεπεράσει όλα αυτά. Αυτή η μάχη θα είναι η τελευταία για την ισοπέδωση του λαϊκισμού. Τώρα είναι η ώρα που θα κάνουν όλοι οι βουλευτές το καθήκον τους απέναντι στο Σύνταγμα και τον ελληνικό λαό» κατέληξε ο πρωθυπουργός.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top