Συλλ��πητήρια των πολιτικών για τον Σεραφείμ Φυντανίδη

Ανακοινώσεις από κυβέρνηση, αντιπολίτευση αλλά και κόμματα

​Τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του Σεραφείμ Φυντανίδη, που, όπως σας έχουμε ενημερώσει, «έφυγε» το βράδυ των Χριστουγέννων σε ηλικία 77 ετών, εξέφρασαν η Σοφία Βούλτεψη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Παρέμεινε στις επάλξεις μέχρι το τέλος του βίου του, διέγραψε μια μακρά και επιτυχημένη πορεία στον χώρο των ΜΜΕ, υπεράσπιζε με πάθος τις απόψεις του, είχε την ικανότητα να αναγνωρίζει λάθη και αδυναμίες, ασκούσε κριτική, αλλά έδινε πάντα χώρο για την αντίθετη άποψη» αναφέρει η κυβερνητική εκπρόσωπος και, μεταφέροντας τα συλλυπητήρια του πρωθυπουργού, αναφέρει ότι ο Σεραφείμ Φυντανίδης ανήκει «σε μια ιστορική γενιά ψύχραιμων δημοσιογράφων, που άφησε το στίγμα της μέσα από σκληρές συγκρούσεις, αποφεύγοντας ωστόσο τις ακρότητες και αρνούμενη να παρασυρθεί από την παρούσα συγκυρία».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, επισημαίνει πως η προσωπικότητα του εκλιπόντα ήταν αντίθετη με το φαινόμενο του θανάτου και καταλήγει: «εμβληματική φυσιογνωμία του μεταπολιτευτικού Τύπου, αλλά και όλης της ευφορίας της μεταπολίτευσης, ο Σεραφείμ Φυντανίδης ταυτίστηκε με την Ελευθεροτυπία, καταγράφοντας και σχολιάζοντας τις διακυμάνσεις του εθνικού βίου, τις κατακτήσεις και τις αντιφάσεις του. Όλα αυτά που τέθηκαν υπό σκληρή δοκιμασία τα τελευταία πέντε χρόνια. Ο Σεραφείμ Φυντανίδης έχει γράψει ένα σημαντ��κό κεφάλαιο στην ιστορία των ελληνικών ΜΜΕ».

«Πρωταγωνιστική μορφή της μεταπολίτευσης, “συνυπέγραψε” και αυτός τα γεγονότα της εποχής τα οποία παρατήρησε, κατέγραψε, συχνά με τρόπο καυστικό πάντα όμως με ευθύτητα, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην τελική τους διαμόρφωση. Η ζωή του υπήρξε ζωή προσφοράς και δημιουργίας, πλούσια σε γεγονότα και εμπειρίες, τις οποίες μας άφησε παρακαταθήκη στο έργο του», δηλώνει ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

«Ο Σεραφείμ Φυντανίδης τίμησε με την παρουσία του το δημοσιογραφικό επάγγελμα, άνοιξε νέους δρόμους στην ενημέρωση και αποτελεί δικαίως σημείο αναφοράς στον Τύπο, ιδιαίτερα μέσω της ταύτισής του με την εφημερίδα Ελευθεροτυπία» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Σεραφείμ Φυντανίδη, επισημαίνοντας ότι «υπήρξε μεγάλη μορφή της δημοσιογραφίας».

Τέλος, ο Σταύρος Θεοδωράκης επισημαίνει: «ο Σεραφείμ Φυντανίδης δεν ήταν μόνο ένας υπερασπιστής της ελεύθερης δημοσιογραφικής έκφρασης, υπήρξε επίσης ένας κοσμοπολίτης, ένα ανοιχτό πνεύμα που γεννούσε ιδέες και καινοτομούσε. Θα θυμάμαι πάντα την εποχή που με δέχτηκε στην "Ελευθεροτυπία", τις συμβουλές που μου έδινε και την απόλυτη ελευθερία που ενέπνεε».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top