«Φωτιά» ενόψει Δευτέρας: στα 175 εκτιμώνται τα «Δήμας», νέα πρωτοβουλία Σαμαρά

Επί ποδός Κυβέρνηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση

«Φωτιά» ενόψει Δευτέρας: στα 175 εκτιμώνται τα «Δήμας», νέα πρωτοβουλία Σαμαρά

​Τρεις μέρες μας χωρίζουν από τη στιγμή που θα κριθεί αν η χώρα θα πάει ή όχι σε πρόωρες εκλογές και οι ζυμώσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, για τις οποίες σας έχουμε ενημερώσει, ο Αντώνης Σαμαράς θα κάνει νέο διάγγελμα μέσα στο Σαββατοκύριακο, ενώ οι εκτιμήσεις λένε πως ο Σταύρος Δήμας θα πάρει από 172 έως 175 ψήφους.

Πληροφορίες αναφέρουν πως, παρά την αργία των Χριστουγέννων, Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος, είχαν επαφές με βουλευτές, προκειμένου να καταγραφεί μια νέα δυναμική της υποψηφιότητας Δήμα. Με δεδομένο ότι στη δεύτερη ψηφοφορία ο υποψήφιος Πρόεδρος συγκέντρωσε 168 ψήφους, πηγές από το Μαξίμου εκτιμούν πως, αυτή τη στιγμή, το «ταβάνι» τοποθετείται μεταξύ 172 και 175, ενώ απαιτούνται 180.

Σε μια ύστατη προσπάθεια να βρεθούν οι θετικές ψήφοι και να μην στηθούν πρόωρες εκλογές, δεν αποκλείεται μέσα στο Σαββατοκύριακο, πιθανότατα την Κυριακή, ο πρωθυπουργός να προβεί σε νέο διάγγελμα, θέτοντας τους βουλευτές προ των ευθυνών τους.

Κατά πληροφορίες, το Μαξίμου απορρίπτει τα σενάρια για σχηματισμό κυβέρνησης ειδικού σκοπού ή αλλαγή του εκλογικού νόμου, ενώ, στη νέα του παρέμβαση, ο κ. Σαμαράς θα αναφερθεί στις περιπέτειες στις οποίες μπορεί να μπει η ελληνική Οικονομία σε περίπτωση τυχόν προσφυγής σε πρόωρες εκλογές, θα επικρίνει ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. ότι σύρουν την χώρα σε εκλογές αλλά και την στάση του Φώτη Κουβέλη, τονίζοντας και τα δημοσκοπικά ευρήματα, σύμφωνα με τα οποία η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων επιθυμεί να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή και όχι να στηθούν κάλπες.

Στο μεταξύ, παρέμβαση μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να κάνει και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, την ώρα που ο Γιώργος Παπανδρέου ετοιμάζεται να ανακοινώσει την δημιουργία του κόμματό�� του.

Την ίδια ώρα, στο «στρατόπεδο» της Κουμουνδούρου έχει σημάνει εκλογικός συναγερμός, καθώς η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες θεωρείται δεδομένη, ενώ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν τον πρωθυπουργό για τρομοκράτηση και δηλώνουν πως στόχος του δεν είναι η εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά μία διαχειρίσιμη ήττα στις επερχόμενες εκλογές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top