Μηλιός: Κανένας δεν πιστεύει πλέον τα περί Grexit

«Ό,τι κάνουμε θα έχει στόχο να μείνουμε στην ευρωζώνη»

Την εκτίμηση ότι κανείς πλέον δεν πιστεύει τα περί κινδύνου για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ εξέφρασε ο Γιάννης Μηλιός σε συνέντευξη στον Guardian.

«H κυβέρνηση έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία τρομοκράτησης των Ελλήνων αλλά κανένας πια δεν πιστεύει για τον κίνδυνο grexit. Aκόμη και η Άνγκελα Μέρκελ έχει πει ότι είναι αδύνατο για μια χώρα να φύγει από την ευρωζώνη» τόνισε ο επικεφαλής της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μηλιός υπογραμμίζει πως ό,τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ «θα έχει στόχο να μείνουμε στην ευρωζώνη», ενώ δεν διστάζει να δηλώσει μαρξιστής: «Είμαι μαρξιστής. Οι περισσότεροι στον ΣΥΡΙΖΑ είμαστε μαρξιστές». Διευκρινίζει ωστόσο ότι δεν είναι οπαδός του μαρξισμού σοβιετικού τύπου αλλά ότι είναι επηρεασμένος από τον γαλλικό μαρξισμό.

Συνεχίζοντας, ο επικεφαλής της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργήθηκε μέσα στην κρίση: «Ο κόσμος μας δημιούργησε. Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Η κατάσταση κάθε μέρα που περνά γίνεται και χειρότερη. Θα πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι και να τη διαχειριστούμε».