Χριστούγεννα με το μάτι στη Βουλή και... την κάλπη

Ζυμώσεις στο πολιτικό σκηνικό ενόψει της τρίτης ψηφοφορίας

Χριστούγεννα με το μάτι στη Βουλή και... την κάλπη

Σε φουλ ρυθμούς θα περάσουν τα Χριστούγεννα τα κομματικά επιτελεία, με το «βλέμμα» στην τρίτη ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή, που θα κρίνει το αν θα πάμε σε πρόωρες εκλογές. Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι και πολιτικές ζυμώσεις, όπως η συνεργασία των «Μεταρρυθμιστών» του Σπύρου Λυκούδη με «Το Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη.

Στην κυβέρνηση αποτιμούν θετικά το 168 που συγκέντρωσε ο Σταύρος Δήμας στην ψηφοφορία της Τρίτης, καθώς εκτιμούν ότι καλύφθηκε αρκετό έδαφος στο διάστημα μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης ψηφοφορίας. Ωστόσο, επειδή οι 168 ψήφοι απέχουν πολύ από τις 180 που θα απαιτηθούν στις 29 Δεκεμβρίου, η κυβέρνηση αναμένεται να επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για να καλύψει το κενό, παρ' όλο που μεσολαβούν και οι αργίες των Χριστουγέννων.

Στο «στρατόπεδο» της Κουμουνδούρου ερμηνεύουν το αποτέλεσμα ως άλλη μια ήττα της κυβέρνησης και ως ένα βήμα πιο κοντά στις πρόωρες εκλογές. Όπως εκτιμούν, τα 168 «Σταύρος Δήμας» ήταν αναμενόμενα και σε αυτά μπορεί να προστεθούν μερικά ακόμα την προσεχή Δευτέρα, όμως, οι απαιτούμενες 180 ψήφοι δύσκολα θα βρεθούν.

Κι ενώ τα βλέμματα στέφονται στην ψηφοφορία της προσεχούς Δευτέρας, «πυρετός» επικρατεί στο κομματικό σκηνικό: Λυκούδης και Θεοδωράκης ανακοινώνουν επίσημα, εντός της ημέρας, τη συνεργασία τους, η ΔΗ.ΜΑΡ. εμφανίζεται να φυλλοροεί μετά και τις συζητήσεις Κουβέλη – Τσίπρα για συμπόρευση, ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίζεται έτοιμος να ανακοινώσει την δημιουργία κόμματος, ενώ «ζυμώσεις» υπάρχουν και στους ΑΝ.ΕΛ..

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top