Με 168 ψήφους δεν εξελέγη ο Στ. Δήμας ΠτΔ, ούτε στην δεύτερη ψηφοφορία

Πρώτη ανάρτηση: 23/12/2014, 12:35

Με 168 ψήφους δεν εξελέγη ο Στ. Δήμας ΠτΔ, ούτε στην δεύτερη ψηφοφορία

​Με 168 ψήφους υπέρ και 131 παρών ολοκληρώθηκε και η δεύτερη ψηφοφορία στη Βουλή για την προεδρική εκλογή, με τον Σταύρο Δήμα να μην συγκεντρώνει, ούτε στην δεύτερη ψηφοφορία τις απαραίτητες ψήφους για να εκλεγεί στον προεδρικό θώκο.

Το άνοιγμα του πρωθυπουργού την Κυριακή, ο οποίος στο διάγγελμά του πρότεινε τη συναινετική εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας με παράλληλη συμφωνία για διεύρυνση της κυβέρνησης με τη συμμετοχή και άλλων πολιτικών δυνάμεων, συμφωνία επίσης για εθνική διαπραγμάτευση σχετικά με το χρέος, ολοκλήρωση της διαδικασίας της πρότασης αναθεώρησης του Συντάγματος και εκλογές στο τέλος του 2015, φαίνεται ότι είχε θετικά αποτελέσματα, χωρίς όμως η κυβερνητική επιλογή να πλησιάζει τις πολυπόθητες 180 ψήφους.

Έτσι, από τις 160 ψήφους της πρώτης ψηφοφορίας, η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα κέρδισε τις ψήφους οχτώ ακόμα ανεξάρτητων βουλευτών. Ο λόγος για τους κ.κ. Οικονόμου και Κουράκο, οι οποίοι είχαν ξεκαθαρίσει μετά την πρόταση του πρωθυπουργού ότι θα υπερψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και η κα. Μ. Ιατρίδη.

Σταύρο Δήμα, ψήφισαν επίσης, ο Κ. Γιοβανόπουλος, ο οποίος μέχρι χθες δήλωνε αναποφάσιστος, ο Γ. Κασαπίδης, ο Π. Μελάς, αλλά και οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές, προερχόμενοι από τη Χρυσή Αυγή, οι κ. Ε. Μπούκουρας και Χ. Αλεξόπουλος.

Απούσα από τη διαδικασία ήταν η αντιπρόεδρος της Βουλής, Μ. Κόλλια - Τσαρουχά, η οποία απέστειλε επιστολή ��ρος τον πρόεδρο της Βουλής, Β. Μεϊμαράκη, με την οποία γνωστοποιούσε την πρόθεσή της να ψηφίσει "παρών".

Τα βλέμματα στρέφονται τώρα στην τρίτη και κρισιμότερη ψηφοφορία, η οποία θα διεξαχθεί στις 29 Δεκεμβρίου στις 12:00, και θα κρίνει αν η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top