Χαρδούβελης: Θα πάρουμε λεφτά από τις τράπεζες εάν δεν υπάρξει συμφωνία με τρόικα!

«Σε καλό δρόμο οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές»

Χαρδούβελης: Θα πάρουμε λεφτά από τις τράπεζες εάν δεν υπάρξει συμφωνία με τρόικα!
«Οι διαπραγματεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας βρίσκονται σε καλό δρόμο και η κυβέρνηση έχει καταφέρει να έχει θετική προσέγγιση στα περισσότερα ζητήματα που ήταν ανοικτά» δήλωσε στη Βουλή ο Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος υπεραμύνθηκε της τροπολογίας για τη δίμηνη παράταση του Μνημονίου.

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι με την δίμηνη παράταση ανοίγει ο δρόμος για την τελευταία δόση ύψους 1,8 δισ. ευρώ από το ευρωπαϊκό ταμείο αλλά και για τη διπλή δόση του ΔΝΤ, ύψους 3,6 δισ. ευρώ.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας για το 2015 είναι δεδομένες και πως για το επόμενο τρίμηνο ανέρχονται σε 4,5 δισ. ευρώ: «Αυτή η ανάγκη καλύπτεται από τα ξένα ταμεία και τους επενδυτές, εφόσον υπάρξει συμφωνία. Αν δεν υπάρξει συμφωνία, οι ανάγκες χρηματοδότησης αυξάνονται. Αναγκαστικά θα χρησιμοποιηθεί το εγχώριο τραπεζικό σύστημα, περιορίζοντας την παροχή ρευστότητας στο εσωτερικό».

Ο κ. Χαρδούβελης τόνισε ότι η χώρα βρίσκεται σε μια κρίσιμη συγκυρία καθώς αυτή την περίοδο «κρίνεται περισσότερο ίσως από οποιαδήποτε άλλη στιγμή, αν η ελληνική οικονομία θα εισέλθει σε μια εμφανώς ανοδική πορεία ή αν θα σκοντάψει και θα ��αταδικαστεί σε στασιμότητα και οπισθοχώρηση».

Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη ευρείας συναίνεσης, τόσο μεταξύ των κομμάτων όσο και μεταξύ των κοινωνικών φορέων, σημειώνοντας ότι είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη της οικονομίας, και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα πρυτανεύσει η λογική. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top