Τι συνέβη λίγα λεπτά πριν το διάγγελμα Σαμαρά-Όλο το παρασκήνιο

Τα τηλέφωνα, οι ατάκες και στο βάθος οι εκλογές

Τι συνέβη λίγα λεπτά πριν το διάγγελμα Σαμαρά-Όλο το παρασκήνιο

Αναστάτωση... επικράτησε στα δημοσιογραφικά γραφεία το μεσημέρι της Κυριακής, όταν έφτασε η πληροφορία πως ο πρωθυπουργός θα προχωρούσε από στιγμή σε στιγμή σε διάγγελμα με αφορμή και τις εξελίξεις στην υπόθεση Χαϊκάλη.

Τι προηγήθηκε όμως πριν ο Αντώνης Σαμαράς εξαγγείλει την συναινετική εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, την διεύρυνση της κυβέρνησης, την συμφωνία για εθνική διαπραγμάτευση σχετικά με το χρέος, την ολοκλήρωση της διαδικασίας της πρότασης αναθεώρησης του Συντάγματος και τις εκλογές στο τέλος του 2015;
Η δημοσιογράφος Κάτια Μακρή αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο του Star και την Μάρα Ζαχαρέα, πως πριν από το διάγγελμα, υπήρξαν έντονες πιέσεις στον πρωθυπουργό από ανεξάρτητους βουλευτές, από στελέχη της ΝΔ ,αλλά και από τον κ.Βενιζέλο, προκειμένου αυτός να αναθεωρήσει την αδιάλλακτη στάση του και το δίλημμα "ή Δήμας ή εκλογές".
Ο πρωθυπουργός, επικοινωνώντας με στελέχη της ΝΔ, τους τόνισε ότι αυτός από την πλευρά του "έκανε ότι έπρεπε", λέγοντας με νόημα «από δω και πέρα ας κάνουν οι βουλευτές ότι θέλουν» και αφήνοντας να εννοηθεί πως "δεν υπάρχει άλλος λαγός από το μανίκι" και δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει η υποψηφιότητα του κ.Δήμα.
Όπως είπε η κ.Μακρή, ίσως το διάγγελμα του Σαμαρά να ήταν «μια πολιτική ντρίπλα» για να χρεώσει αργότερα ο πρωθυπουργός την άρνηση της συναίνεσης στον κ.Τσίπρα και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης και το αποτέλεσμα τελικά να είναι το ίδιο «25 Ιανουαρίου εκλογές».
ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top