«Μπλόκο» σε ενδεχόμενες εκλογές από ΠΟΕ-ΟΤΑ αν δεν καταβληθεί το επίδομα του Μαΐου!

Ντόλιος: Σοβαρή η πιθανότητα για κάλπες στις 25 Ιανουαρίου

Με αποχή από την εργασία τους σε ενδεχόμενες εκλογές, απειλούν οι δημοτικοί υπάλληλοι!

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ- ΟΤΑ Θέμις Μπαλασόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας με τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο, οι δημοτικοί υπάλληλοι ζητούν να καταβληθεί προηγουμένως το εκλογικό επίδομα της διπλής κάλπης του περασμένου Μαΐου.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλασόπουλο, το εκλογικό επίδομα των 150 ευρώ ανά υπάλληλο δεν καταβάλλεται, επειδή οι δήμοι δεν διαθέτουν φορολογική, εκλογική ενημ��ρότητα.

«Εάν δεν λύσουν το θέμα με τροπολογία που θα λέει ότι δεν χρειάζεται φορολογική, ασφαλιστική ενημερότητα από τους δήμους για να καταβληθεί το επίδομα, δεν θα συμμετάσχουμε σε ενδεχόμενη εκλογική διαδικασία» δήλωσε ο κ. Μπαλασόπουλος και πρόσθεσε: «Καταθέτουν καθημερινά δεκάδες τροπολογίες, ας καταθέσουν και μια τροπολογία για τους υπαλλήλους. Οι δήμοι δεν μπορούν να αποκτήσουν ενημερότητα, διότι χρωστούν εκατομμύρια λόγω του ΕΝΦΙΑ».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Ντόλιος επισήμανε τη σοβαρή πιθανότητα να στηθούν κάλπες στις 25 Ιανουαρίου, λόγω αδυναμίας εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας, και κάλεσε τους συνδικαλιστές να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Περιορίστηκε να πει ότι θα μεταφέρει αρ��οδίως το αίτημα της ΠΟΕ-ΟΤΑ, χωρίς ωστόσο να δεσμευτεί για ενδεχόμενη επίλυσή του. Διαβεβαίωσε πάντως ότι από πλευράς υπουργείου, το σχετικό κονδύλι έχει εγκριθεί.

Η συνάντηση είχε προγραμματιστεί αρχικά με τον υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο, ο οποίος είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις στη Βουλή και γι’ αυτό η αντιπροσωπεία τελικά έγινε δεκτή από τον υφυπουργό.

Εκτός από το θέμα του εκλογικού επιδόματος, η ΠΟΕ-ΟΤΑ έθιξε το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στους δήμους. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, το πρόβλημα θα οξυνθεί από το μαζικό κύμα εξόδου, λόγω της αλλαγής των όρων συνταξιοδότησης με τη νέα χρονιά.

«Οι δήμοι θα αντιμετωπίσουν οξύτατο πρόβλημα. Δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν» επισήμανε ο κ. Μπαλασόπουλος. Επίσης, τέθηκε το θέμα της αξιολόγησης δομών και οργανισμών, καθώς και του ενδεχόμενου νέων απολύσεων στην Αυτοδιοίκηση.

Την Παρασκευή, πάντως, έληξε η προθεσμία για την κινητικότητα, κατά την οποία επιτεύχθηκε ο στόχος που είχαν θέσει οι τροϊκανοί για 3.000 μετακινήσεις.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top