Ν. Τσούκαλης: «Το timing του πρωθυπουργού υπονομεύει την πρόταση των 8»

«Καμία σχέση με την πραγματικότητα τα σενάρια αυτοδιάλυσης της ΔΗΜΑΡ»

Ν. Τσούκαλης: «Το timing του πρωθυπουργού υπονομεύει την πρόταση των 8»

​Την απόφασή του να ακολουθήσει την κομματική γραμμή και να μην ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παρά το άνοιγμα που έκανε την Κυριακή ο πρωθυπουργός, εξέφρασε στην εκπομπή Live U, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Ν. Τσούκαλης.

«Εκτίμησή μου είναι ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. Η πρωτοβουλία του κ. Σαμαρά, αν και ανταποκρίνεται στο ένα σκέλος της πρότασης των 8, ουσιαστικά το timing που επέλεξε υπονομεύει αυτή την πρωτοβουλία, με την έννοια ότι δεν πιέζει προς την εξασφάλιση της συναίνεσης και από την άλλη πλευρά», είπε ο κ. Τσούκαλης.

Όσον αφορά στα σενάρια για διάλυση της ΔΗΜΑΡ, με την παραίτηση εννέα βουλευτών της, ώστε να ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Τσούκαλης απάντησε:

«Η ΔΗΜΑΡ σήμερα έχει συνεδρίαση των οργάνων, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής, όπου θα συζητηθούν όλα αυτά. Το δημοσίευμα που ήρθε στο φως σήμερα σε έγκριτη εφημερίδα δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Είναι αδιανόητη έστω και η σκέψη αυτή», είπε.

Ο ίδιος πάντως ξεκαθάρισε ότι θα ακολουθήσει τις αποφάσεις του κόμματός του αναφορικά με την ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Από τη στιγμή που δεν ολοκληρώθηκαν οι προϋποθέσεις που είχαμε θέσει οι οχτώ βουλευτές, έχω δηλώσει ότι δεσμεύομαι από τις συλλογικές αποφάσεις του κόμματός μου», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top