Μπλεξίματα για Χαϊκάλη: Στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες για παράνομες συναλλαγές!

Για τα 5.000 ευρώ που έδωσε στον Αποστολόπουλο

Σε «μπελάδες» μπαίνει ο Παύλος Χαϊκάλης μετά την αποκάλυψη που έκανε ο ίδιος ότι είχε δώσει 5.000 ευρώ στον Γιώργο Αποστολόπουλο για να παίξει σε χρηματιστήρια του εξωτερικού.

Η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής θα συνεδριάσει με σκοπό να διαπιστώσει εάν ο κ. Χαϊκάλης έχει προβεί σε παράνομες χρηματιστηριακές συναλλαγές, καθώς με νόμο του 2003 απαγορεύονται κάθε είδους χρηματιστηριακές συναλλαγές στο��ς βουλευτές.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Γιώργος Καλαντζής, αναμένει την ακριβή διατύπωση που είχε κάνει ο κ. Χαϊκάλης σε τηλεοπτικό σταθμό και η συνεδρίαση θα γίνει πιθανότατα εντός της εβδομάδας.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, εάν ελεγχθεί το πόθεν έσχες του κ. Χαϊκάλη και δεν διαπιστωθεί αγορά μετοχών, τότε θα εφαρμοστεί η διάταξη του νόμου «πόθεν έσχες» για ανακριβή δήλωση, η οποία τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών και χρηματική ποινή από 10.000 ευρώ μέχρι 500.000 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top