Κομπιουτεράκια στα κόμματα:ποιοι ψηφίζουν τώρα τον Σταύρο Δήμα

Και ποιοι άλλοι μπορεί να τον ψηφίσουν τελικά

Κομπιουτεράκια στα κόμματα:ποιοι ψηφίζουν τώρα τον Σταύρο Δήμα


Τα κομπιουτεράκια έχουν βγάλει στα επιτελεία των κομμάτων για το ποιοι βουλευτές θα ψηφίσουν πλέον τον Σταύρο Δήμα στην δεύτερη ψηφοφορία.

Θα ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα κατά τη δεύτερη και τρίτη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως επιβεβαίωσε προηγούμενες δηλώσεις του ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Οικονόμου, επειδή, όπως δήλωσε αυτή τη φορά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η σημερινή πρόταση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά υπερκαλύπτει το κείμενο των οκτώ βουλευτών.

Υπενθυμίζεται ότι στο συγκεκριμένο κείμενο, που είχαν υπογράψει οκτώ βουλευτές, ζητούσαν εκτός από την εκλογή Προέδρου από την παρούσα Βουλή, την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της Συνταγματικής Αναθεώρησης και ορισμό εθνικών εκλογών μέσα στο 2015.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιάννης Κουράκος με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ξεκαθαρίζει επίσης ότι θα ψηφίσει στην ψηφοφορία της Τρίτης τον Σταύρο Δήμα. Ο κ. Κουράκος, ο οποίος είχε ψηφίσει «παρών» στην πρώτη ψηφοφορία, είπε: «Ο κ. Σαμαράς με τη δήλωσή του, κάλυψε τις τρεις προϋποθέσεις που είχα θέσει. Ως εκ τούτου, την Τρίτη εγώ θα ψηφίσω τον Σταύρο Δήμα με τον οποίον, εκτός των άλλων, με συνδέει πολύχρονη φιλία».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Κουράκος είχε δηλώσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι προϋποθέσεις που θέτει είναι: Πρώτον, κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας, δεύτερον, ολοκλήρωση συνταγματικής αναθεώρησης και τρίτον, εκλογές εντός του 2015.

Αντιθέτως και παρά τις φήμες «παρών» θα ψηφίσει την Τρίτη ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος, σύμφωνα με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο κ. Καπερνάρος είπε ότι «από τη στιγμή που και τα δύο μεγάλα κόμματα θέλουν εκλογές ας πάμε σε εκλογές και ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Εγώ θα ψηφίσω παρών».

Στους παραπάνω θα πρέπει να προστεθούν οι ανεξάρτητοι επίσης βουλευτές Μελάς και Νταβρής, οι οποίοι έχουν προαναγγείλει ότι θα ψηφίσουν στην τρίτη ψηφοφορία, ενώ ερωτηματικό αποτελεί η στάση του κ. Κασαπίδη (που απουσίαζε από την πρώτη ψηφοφορία λόγω θανάτου του πατέρα του), όπως και της κ. Ιατρίδου που κρατά κλειστά τα χαρτιά της.

Θεωρητικά θα μπορούσαν να ψηφίσουν τον κ. Δήμα οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ κ.κ. Τσούκαλης και Ψύρρας που είχαν ταχθεί υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας υπό προϋποθέσεις, αν και η στάση του κόμματός τους δεν συνηγορεί σε κάτι τέτοιο

Ερωτηματικό αποτελεί και η στάση των ανεξάρτητων σήμερα αλλά εκλεγμένων με τη Χρυσή Αυγή βουλευτών Μπούκουρα και Αλεξόπουλου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top