Χαϊκάλης: ο Αποστολόπουλος με κατέγραφε για να με εκβιάσει εάν δεν ψήφιζα Πρόεδρο

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να απαντήσει με δική του μήνυση στον πρωθυπουργό

Τον ισχυρισμό ότι ο Γιώργος Αποστολόπουλος κατέγραφε τις συναντήσεις του με τον Παύλο Χαϊκάλη με σκοπό να τον εκβιάσει εάν δεν ψήφιζε για πρόεδρο της Δημοκρατίας, προέβαλε ενώπιον του εισαγγελέα η πλευρά του βουλευτή, που δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της συνηγόρου του κ. Χαϊκάλη, Έλενας Τζούλη, η ίδια, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και ο κατα��γέλλων βουλευτής στις 6 Δεκεμβρίου συμφώνησαν μετά από προτροπή του προϊσταμένου της εισαγγελίας Εφετών κ. Ντογιάκου – όπου είχαν σπεύσει να καταγγείλουν την απόπειρα δωροδοκίας – να μην αναφερθεί το όνομα του δράστη. Όπως δήλωσε η κ. Τζούλη, ο κ. Ντογιάκος, τους παρότρυνε για λόγους προστασίας του απορρήτου της υπόθεσης να αποκαλύψουν την ταυτότητα του δράστη την ημέρα που θα παρέδιδε τα χρήματα στον κ. Χαϊκάλη. Σύμφωνα με την συνήγορο από τις 12 Δεκεμβρίου ο κ. Ντογιάκος γνώριζε το όνομα του δράστη, καθώς ο κ. Χαϊκάλης τον κατονόμασε στην ΓΑΔΑ προκειμένου να συλληφθεί επ΄ αυτοφώρω.

Η συνήγορος υποστήριξε ότι στις 15 Δεκεμβρίου επισκέφθηκε τον κ. Ντογιάκο στο γραφείο του προκειμέ��ου να έχει ενημέρωση για την πορεία την υπόθεσης και εκείνος της απάντησε «αναμένουμε». Τόσο η κ. Τζούλη όσο και ο βουλευτής αναρωτήθηκαν στις δηλώσεις τους γιατί ο κ. Αποστολόπουλος εφόσον κατέγραφε όπως ισχυρίζεται, για να καταδείξει «τον αργυρώνητο βουλευτή» δεν είχε σπεύσει να δώσει το υλικό στις αρχές και στον κ. Καμμένο.

Μάλιστα, όπως δήλωσαν, ζήτησαν την κατάθεση του Γ. Αποστολόπουλου στον εισαγγελέα προκειμένου να του υποβάλουν μήνυσ��.

Δήλωσαν επίσης ότι αναμένουν την μήνυση του πρωθυπουργού, εκφράζοντας την απορία γιατί ο κ. Σαμαράς επιλέγει να μηνύσει «τον μηνυτή και όχι τον μηνυόμενο». Ανέφεραν επίσης ότι αν κρίνουν θα «απαντήσουν» στην μήνυση του πρωθυπουργού με μήνυση που θα του υποβάλλουν για ψευδή καταμήνυση.

Τέλος οπως ανέφερε η κ. Τζούλη «ακόμα δεν έχει γίνει απομαγνητοφώνηση του υλικού από την ΕΛΑΣ. Τώρα γίνεται από ότι μαθαίνουμε. Διενεργείται μια προανάκριση χωρίς να έχει στα χέρια του ο εισαγγελέας απομαγνητοφωνημένα κείμενα. Δεν μπορεί να κλείσει η έρευνα χωρίς να γίνει άρση απορρήτου επικοινωνιών. Θα ήταν πραξικόπημα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top