Τα μαζεύουν Βουδούρης-Παραστατίδης:Δεν θέλαμε να απαξιώσουμε κάποιον συνάδελφο

«Πρέπει οι πολιτικές δυνάμεις να συνεννοηθούν για τον ΠτΔ»τονίζουν

Οι υπόνοιες που άφησαν το βράδυ της Παρασκευής οι ανεξάρτητοι βουλευτές Οδυσσέας Βουδούρης και Θεόδωρος Παραστατίδης πως οι κκ Γρηγόρης Ψαριανός, Χρήστος Αηδόνης, Σπύρος Λυκούδης και Γιώργος Νταβρής, χρηματίστηκαν για να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας "άναψε" μεγάλες φωτιές σε ένα ήδη φλεγόμενο πολιτικό σκηνικό.

Ορισμένοι από τους καταγγελλόμενους απάντησαν άμεσα και με σκληρό τρόπο στις κατηγορίες Βουδούρη–Παραστατίδη, κάνοντας λόγο για "πολιτικά σκουλήκια" και "άθλια πολιτικά σκουπίδια".

Μέσα σε λίγες ώρες το "μέτωπο" άρχισε να φουντώνει, προκαλώντας νέα παρέμβαση από τους κκ Βουδούρη–Παραστατίδη, οι οποίοι με διευκρινιστική ανακοίνωση και σε μια προσπάθεια να ρίξουν τους τόνους, απέσυραν ουσιαστικά τις υπόνοιες περί χρηματισμού εκείνων των ανεξάρτητων βουλευτών που είχαν υπερψηφίσει την υποψηφιότητα Δήμα στην πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρουν, η δήλωσή τους δεν στόχευε να απαξιώσει κανένα συνάδελφο «και ακόμα περισσότερο δεν αποτελεί "κατηγορία" προς κανέναν».

Επιμένουν ωστόσο ότι οι καταγγελίες Χαϊκάλη «ρίχνουν βαριά σκια στο παρόν πολιτικό σκηνικό» και επαναλαμβάνουν την πρόταση τους «για συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων για το πρόσωπο του επόμενου προέδρου της Δημοκρατίας, τον οποίο θα ψηφίσει η επόμενη Βουλή».

Όλη η ανακοίνωση:

«Σε συνέχεια σχολίων και ερμηνειών που έγιναν σχετικά με δήλωσή μας για την αποκάλυψη προσπάθειας χρηματισμού του βουλευτή Παύλου Χαϊκάλη, διευκρινίζουμε ότι προφανώς, η δήλωση αυτή δεν στόχευε να απαξιώσει κανένα συνάδελφο βουλευτή και ακόμα περισσότερο δεν αποτελεί «κατηγορία» προς κανέναν. Εξάλλου εμείς αναφέρουμε στην προηγούμενη δήλωσή μας ότι: «Η σκιά αυτή (της απόπειρας του χρηματισμού) προφανώς έχει και μια άδικη πλευρά, εφόσον σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται ότι η υπερψήφιση της κυβερνητικής πρότασης από μη κυβερνητικούς βουλευτές συναρτάται υποχρεωτικά με χρηματισμό».

Είναι όμως σαφές και αδιαμφισβήτητο ότι οι αποκαλύψεις αυτές ρίχνουν μια βαριά σκιά στο παρόν πολιτικό σκηνικό. Αυτή η σκιά, κατά την άποψή μας, απομακρύνει ακόμα περισσότερο την προοπτική εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Δεν επιδιώκουμε την όξυνση του πολιτικού κλίματος αλλά αντιθέτως την αποκλιμάκωση αυτής της έντασης, που εντείνεται από την κιν��υνολογία της Κυβέρνησης στην προοπτική των εθνικών εκλογών. Για τον λόγο αυτό επαναφέρουμε την πρότασή μας για συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων για το πρόσωπο του επόμενου προέδρου της Δημοκρατίας, τον οποίο θα ψηφίσει η επόμενη Βουλή».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top