Βουδούρης-Παραστατίδης: να αποδείξουν οι 4 ανεξάρτητοι ότι δεν χρηματίστηκαν

Οργισμένη απάντηση Λυκούδη για «άθλια πολιτικά σκουλίκια»

Με ζούγκλα μοιάζει πλέον η πολιτική ζωή της χώρας, καθώς λίγες ώρες μετά τις καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη περί απόπειρας χρηματισμού του για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι ανεξάρτητοι βουλευτές Οδυσσέας Βουδούρης και Θεόδωρος Παραστατίδης σε ανακοίνωσή του διατυπώνουν βαρύτατους υπαινιγμούς για τους ανεξάρτητους βουλευτές Γρηγόρη Ψαριανό, Χρήστο Αηδόνη, Σπύρο Λυκούδη και Γιώργο Νταβρή, αφήνοντας να εννοηθεί ότι χρηματίστηκαν για να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας!

Σα να μην έφτανε αυτό μάλιστα, τους καλούν να απέχουν από τις επόμενες ψηφοφορίες, για να μην υπάρχουν υπόνοιες για τη στάση τους.

Από τον συγκεκριμένο συλλογισμό την… γλίτωσε πάντως η επίσης ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Μάρκου, η οποία υπερψήφισε τον Σταύρο Δήμα, αλλά είχε υπερψηφίσει και τον προϋπολογισμό, οπότε η στάση της δεν θεωρείται ύποπτη!

Οι Οδυσσέας Βουδούρης και Θεόδωρος Παραστατίδης αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους:

«Η αποκάλυψη της απόπειρας χρηματισμού του κ. Χαϊκάλη, η οποία ήταν σε γνώση της δικαιοσύνης εδώ και 15 μέρες, ρίχνει βαριά σκιά στην εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας. Η σκιά αυτή προφανώς έχει και μια άδικη πλευρά, εφόσον σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται ότι η υπερψήφιση της κυβερνητικής πρότασης από μη κυβερνητικούς βουλευτές συναρτάται υποχρεωτικά με χρηματισμό. Ωστόσο, η απόπειρα χρηματισμού, έστω και ενός βουλευτή, έστω και μόνο η σοβαρή πιθανότητα αυτής της απόπειρας, δημιουργεί μια βαριά σκιά, δυστυχώς για όλους τους βουλευτές, που άλλαξαν στάση απέναντι στην κυβέρνηση, από την ψηφοφορία του προϋπολογισμού στην ψηφοφορία για την προεδρία της Δημοκρατίας.

Αδιαμφισβήτητος τρόπος, να αρθεί αυτή η σκιά για τους εν λόγω βουλευτές, είναι η αποχή τους από τις επόμενες ψηφοφορίες.

Εξάλλου, σε κάθε περίπτωση, η εκλογή προέδρου από την παρούσα Βουλή, εκτός από εξαιρετικά απίθανη που ήταν μέχρι σήμερα, καθίσταται πλέον και προβληματική αν ευοδωθεί, εφόσον θα επισκιάζεται από υπόνοιες χρηματισμού. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ο επόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας να είναι απαλλαγμένος από τέτοιες σκιές, χωρίς εκκρεμότητες στη Δικαιοσύνη για το άμεσο επόμενο διάστημα.

Επαναφέρουμε την πρότασή μας, να συμφωνηθεί μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων το πρόσωπο του επόμενου προέδρου, που θα εκλέξει η επόμενη Βουλή. Μια τέτοια συνεννόηση, που δεν επι��άλλεται βέβαια από τις θεσμικές διαδικασίες, θα έδινε εν τούτοις ένα θετικό μήνυμα ομαλότητας και εθνικής ωριμότητας, τόσο προς το εξωτερικό, όσο και προς την Ελληνική κοινωνία, που επιθυμεί αλλαγή πορείας με όρους ασφάλειας».

Οργισμένη είναι ήδη η απάντηση ορισμένων εκ των καταγγελλόμενων, με τον κ. Λυκούδη να κάνει λόγο για «άθλια πολιτικά σκουπίδια» και να προαναγγέλλει ότι θα κινηθεί νομικά, και με τον κ. Αηδόνη στο ίδιο πνεύμα να «καρφώνει» επιπλέον Βουδούρη- Παραστατίδη ότι ψάχνουν τρόπο να μπουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

"Περιφερόμενο�� πολιτικάντηδες εκτελούν συμβόλαια για λογαριασμό κόμματος στο οποίο θέλουν να ενταχθούν. Αν το σκέφθηκαν οι ίδιοι είναι ακόμα πιο άθλιοι" δήλωσε σε οξύ ύφος ο Γρηγόρης Ψαριανός στον Σκάι, ο οποίος επίσης προανήγγειλλε ότι θα κινηθεί νομικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top