Καμμένος: Γνώρισα τον μεσάζοντα στο γραφείο του Σαμαρά, έλεγε ότι ήταν στη Deutsche Bank

«Στέλνω αντίγραφο σε Μεϊμαράκη και Αθανασίου, να δοθεί ο διάλογος στη δημοσιότητα»

«Για το θέμα το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη ήρθε η ώρα να μιλήσουμε και εμείς. Η υπόθεση αυτή είναι γνωστή εδώ και 15 ημέρες. Προφυλάξαμε την υπόθεση από τη δημοσιότητα γιατί πιστεύαμε ότι αρμόδιος είναι ο εισαγγελέας και η δικαιοσύνη» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι ΑΝΕΛ αναφορικά με την υπόθεση της καταγγελίας του βουλευτή του κόμματος Παύλου Χαϊκάλη για απόπειρα χρηματισμού ενόψει της προεδρικής εκλογής.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τόνισε ότι ο κ. Χαϊκάλης τον ενημέρωσε ότι υπήρξε απόπειρα χρηματισμού του από ένα πρόσωπο και ότι είναι διατεθειμένος «παρότι είναι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση να αποκαλύψει την απάτη».

«Επί μία ώρα και 14 λεπτά έκανε πρόταση στον Χαϊκάλη έναντι χρημάτων για τον ΠτΔ»

«Καταγράψαμε την συνάντηση που έγινε στο ξενοδοχείο Πλάζα όπου ο μεσάζων επί μια ώρα και 14 λεπτά του έκανε την πρόταση έναντι χρημάτων να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στο βίντεο αποκαλύπτονται και άλλες υποθέσεις χρηματισμού ή απόπειρες χρηματισμού. Το υλικό ήρθε στα χέρια μας από κάμερα ρολόι και ενημερώσαμε τον κ. Ντογιάκο. Το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου εδόθη κατάθεση από τον κ. Χαϊκάλη και εδόθη μια δισκέτα. Το πρωτότυπο ρολόι κάμερα που έφερε τ��ν δισκέτα καταγραφής του υλικού έγινε δεκτό από τον κ. Ντογιάκο προς τιμήν του» σημείωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, προσθέτοντας ότι ο κ. Ντογιάκος προέτρεψε τον κ. Χαϊκάλη να συνεχίσει τις συζητήσεις

Ακολούθησε -σύμφωνα με τον κ. Καμμένο- και δεύτερη συνάντηση, με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ να σημειώνει πως είχαν διαπιστώσει από την πρώτη ότι είχε τοποθετήσει και άλλος μηχάνημα καταγραφής, «πιθανώς ο ίδιος ο μεσάζων για να μπορέσει να εκβιάζει τον κ. Χαϊκάλη».

«Του πρότεινε 700.000 μετρητά, ρύθμιση δανείου και τα υπόλοιπα σε χρυσό»

«Στη δεύτερη συνάντηση ειπώθηκε να δοθεί το ποσό των 700.000 ευρώ, να ρυθμιστεί το δάνειο του κ. Χαϊκάλη σε τράπεζα και τα υπόλοιπα να δοθούν σε χρυσό. Υπάρχουν συγκλονιστικά στοιχεία σε αυτό τον διάλογο» σημείωσε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Μόλις τελείωσε αυτή η συνάντηση, έγινε πάλι συνάντηση με τον εισαγγελέα Παναγιωτόπουλο, παρουσία του κ. Ντογιάκου, και έγινε έκθεση εγχειρήσεως και του πρωτότυπου καταγραφέα και της δισκέτας αντίτυπο. Έχουμε και εμείς αντίγραφα και τα έχουμε καταθέσει στο εξωτερικό. Έχω δώσει εγώ 2 αντίγραφα σε συμβολαιογράφους. Ο κ. Χαϊκάλης έδωσε αντίγραφο στον Λάκη Λαζόπουλο που είναι φίλος του».

Σύμφωνα με τον ίδιο, αποφασίστηκε να γίνει ειδική ομάδα της αστυνομίας για να συλληφθεί επ΄αυτοφώρω ο μεσάζων με τα χρήματα: «Συγκροτήθηκε ειδική ομάδα που πήγε στο σπίτι του κ. Χαϊκάλη για να συλλάβουν τον μεσάζοντα. Δυο λεπτά πριν την συνάντηση ο μεσάζων το ακύρωσε και του είπε “καλά Χριστούγεννα” και “φεύγω».

«Τον γνώρισα στο γραφείο του Σαμαρά, έλεγε ότι ήταν στέλεχος της Deutsche Bank»

Στη συνέχεια ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναφέρθηκε στον μεσάζοντα.

«Τον γνώρισα στο γραφείο του κ. Σαμαρά όταν ήταν πρόεδρος της ΝΔ. Έλεγε ότι ήταν στέλεχος της Deutsche Bank, ενώ διαφημιζόταν και ως πρώην σύμβουλος της προηγούμενης κυβέρνησης, του ΠΑΣΟΚ. Μου τον υπέδειξε ο κ. Σταμάτης για να καταθέσει για την έρευνα για τα CDS ως γνώστης του θέματος και πρώην στέλεχος τραπεζών, όταν εγώ ήμουν βουλευτής της ΝΔ. Όταν έφυγα από τη ΝΔ, μου είπε ό��ι θα με ακολουθήσει. Έγραφε στο διαδίκτυο άρθρα με το ψευδώνυμο Δευκαλίων στο πλαίσιο του αντιμνημονιακού αγώνα. Μας συμβούλευε και του είχα εμπιστοσύνη. Την Άνοιξη του 2013 μου είπε ότι προσελήφθη σε τράπεζα, από τον οποίο, όπως έμαθα, απολύθηκε τον Ιούλιο. Αυτό το λέω για να μην υπάρχουν υπόνοιες ότι κρύβονται τραπεζίτες από πίσω» σημείωσε ο κ. Καμμένος.

«Στην εισαγγελία το πρωτογενές υλικό»

Συνεχίζοντας, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι το πρωτογενές υλικό είναι στην εισαγγελία: «Ο κ. Χαϊκάλης πήγε στη ΓΑΔΑ και έδωσε κατάθεση με το όνομα του συγκεκριμένου μεσάζοντα. Αναγκαστήκαμε να ανοίξουμε το γραφείο για να βρούμε το όνομά του από την κατάθεση που είχε δώσει για τα CDS. Η κατάθεση έφυγε νύχτα για να πάει στον εισαγγελέα Παναγιωτόπουλο. Το υλικό αυτό είναι στα χέρια μας».

«Στέλνω αντίγραφα σε Μεϊμαράκη και Αθανασίου, να τα δώσουν στη δημοσιότητα»

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σημείωσε στη συνέχεια ότι θα στείλει αντίγραφα από τις συνομιλίες του κ. Χαϊκάλη με τον μεσάζοντα, στον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου και τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

«Υπάρχουν δύο νομικές απόψεις, είτε ότι αν το υλικό δοθεί στη δημοσιότητα θα αποτελεί κακούργημα λόγω παραβίασης προσωπικών δεδομένων και η άλλη ότι είναι διαρκές το έγκλημα μέχρι την 29η Δεκεμβρίου που θα διεξαχθεί η ψηφοφορία. Δεν θέλουμε να μείνει τίποτα κρυπτό υπό τον ήλιο. Δύο από τα αντίγραφα θα τα στείλω αφενός στον υπουργό Δικαιοσύνης και θα του ζητήσω να τα δώσει στην δημοσιότητα και αφετέρου στον πρόεδρο της Βουλής για να ενημερωθούν οι αρχηγοί των κόμματων και να πει αν εγκρίνει να δοθεί στη δημοσιότητα. Αν η κυβέρνηση κάνει πίσω και δεν κάνει πραγματικότητα την απειλήτης κας Βούλτεψη ή δεν δημοσιοποιήσει τις συνομιλίες ο κ. Μεϊμαράκης, τότε θα αναλάβω προσωπικά το κόστος να το δημοσιοποιήσω πριν την Τρίτη (σ.σ. ημέρα που θα διεξαχθεί η δεύτερη ψηφοφορία για τον ΠτΔ). Αν δοθεί άδεια από την εισαγγελία, τότε το δίνω στη δημοσιότητα εδώ και τώρα» είπε ο κ. Καμμένος.

Υπόνοιες και κατά δημοσιογράφων από τον κ. Καμμένο

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τόνισε: «Υπάρχουν και άλλες υποθέσεις τις οποίες δεν μπορέσαμε να αποδείξουμε. Αυτά που γίνονται είναι πρωτοφανή».

Τέλος, ο κ. Καμμένος άφησε αιχμές και υπόνοιες κατά κάποιων δημοσιογράφων που «την ώρα που γινόταν η συνάντηση του Παύλου Χαϊκάλη με τον μεσάζοντα έγραφαν ότι ο βουλευτής των ΑΝΕΛ θα ψηφίσει τελικά για Πρόεδρο. Είναι απορίας άξιον».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top