Τσίπρας: Μονόδρομος η αυτοδυναμία - Χαμόγελα στην Κουμουνδούρου

Σε προεκλογικό mood το κόμμα με έκθεση της Κομισιόν στα χέρια

​Το χθεσινό αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας έφερε χαμόγελα και ικανοποίηση στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όλοι εκτιμούν ότι η κυβέρνηση δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον πήχη που είχε θέση όσον αφορά τον αριθμό των βουλευτών που θα ψήφιζαν υπέρ του Σ.Δήμα.

Στην Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι οδεύουμε ολοταχώς προς τις κάλπες και πως όποιος ελιγμός και αν επιλεγεί δεν πρόκειται να συγκεντρωθεί ο πολυπόθητος αριθμός των 180 βουλευτών .

Ενδεικτική είναι η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, όπου χαρακτήρισε «θετικό βήμα» την χθεσινή εξέλιξη, τονίζοντας ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν ένα ακόμη «δείγμα ότι η δημοκρατία δεν εκβιάζεται».

«Όσο πιο ισχυρός βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο μεγαλύτερη η δυνατότητά μας να τα καταφέρουμε. Αν, όμως, δεν έχουμε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, κάποιοι θα μας περιμένουν στη γωνία για να μας εμποδίσουν, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις για τη χώρα. Συνεπώς ο μόνος δρόμος της επιτυχίας είναι ο δρόμος της αυτοδυναμίας στη Βουλή και αυτός ο δρόμος, περνάει από τρεις προϋποθέσεις: την καταπολέμηση του φόβου, την ενί��χυση της αυτοπεποίθησης του λαού και την διεύρυνση των συμμαχιών μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Τσίπρας.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται σε καθαρά προεκλογικούς ρυθμούς. Σήμερα δόθηκε το πράσινο φως στις Νομαρχιακές επιτροπές του κόμματος σε όλη την Ελλάδα να συλλέξουν διαθεσιμότητες για υποψηφιότητες, ενώ το έργο της συνεχίζει και η επιτροπή δεοντολογίας.

Τέλος, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την σημερινή συζήτηση στο γερμανικό κοινοβούλιο για τη ��ίμηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, προσκόμισε μια τεχνική έκθεση στην οποία υπήρχε αναφορά της Κομισιόν, σύμφωνα με την οποία, «η Ελλάδα παραμένει συστημικός κίνδυνος για την Ευρώπη και πως συμφέρει και τις δύο πλευρές να υπάρχει επιτυχία στις διαπραγματεύσεις όσο σκληρές και αν είναι αυτές».

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top