Τσίπρας: Δεν θα βγάλω την Ελλάδα από το ευρώ, δεν θα κάνω μονομερείς ενέργειες

«Η Ευρώπη, όμως, πρέπει να διαγράψει ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού χρέους»

Τσίπρας: Δεν θα βγάλω την Ελλάδα από το ευρώ, δεν θα κάνω μονομερείς ενέργειες
Τη δέσμευσή του να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο Reuters, όπου ωστόσο ξεκαθάρισε πως η πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ, εάν γίνει κυβέρνηση, είναι να ακυρώσει τις πολιτικές λιτότητας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι αν εκλεγεί πρωθυπουργός θα διαπραγματευτεί το ελληνικό χρέος με τους εταίρους χωρίς την πρόθεση να προβεί σε μονομερείς ενέργειες, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Διαπρ��γμάτευση σημαίνει ότι θέλουμε να επιτευχθεί συμφωνία. Ανεξάρτητα από τη διαπραγμάτευση για το χρέος και το δανεισμό που θα κάνουμε, δεν έχουμε καμία πρόθεση να προβούμε σε μονομερείς ενέργειες εκτός αν μας αναγκάσουν. Θεωρώ ωστόσο ότι κανείς δεν θα μας αναγκάσει να προβούμε σε μονομερείς κινήσεις διότι κανείς δεν θα ωφεληθεί από μία τέτοια εξέλιξη στην καρδιά της Ευρώπης».

Παράλληλα, όμως, υπογράμμισε ότι η Ευρώπη πρέπει να διαγράψει μεγάλο μέρος του ελληνικού χρέους.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας απέκλεισε κάθε πιθανότητα συμμετοχής σε κυβέρνηση εθνικού σκοπού για να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές, σημειώνοντας πως μια ευρύτερη πολιτική συναίνεση θα είναι εφικτή μόνο αφού διενεργηθούν εκλογές στην Ελλάδα. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top