Κ. Σκανδαλίδης: «Υποτιμά τον εαυτό του ο Παπανδρέου αν ιδρύσει κόμμα»

«Δεν υπάρχει θέμα διάσπασης του ΠΑΣΟΚ»

Κ. Σκανδαλίδης: «Υποτιμά τον εαυτό του ο Παπανδρέου αν ιδρύσει κόμμα»

​Για το ενδεχόμενο να ιδρύσει νέο κόμμα ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Κ. Σκανδαλίδης στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real Fm.

«Δεν υπάρχει θέμα διάσπασης. Το ΠΑΣΟΚ θα κατέβει με τα σύμβολά του, το όνομά του και το θεωρώ αδιανόητο, ένας Παπανδρέου να βρεθεί απέναντι με άλλους συνδυασμούς. Είναι λίγο οξύμωρο και το θεωρώ και ολίγον υποτιμητικό για τον ίδιο», δήλωσε ο κ. Σκανδαλίδης και ερωτώμενος για το τι θα έλεγε στον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου είπε:

«Θα του έλεγα, ότι το όνομά του τον υποχρεώνει να είναι εγγυητής της ενότητας του ΠΑΣΟΚ».

Όσον αφορά στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και την πρωτοβουλία για εθνική συναίνεση, ο κ. Σκανδαλίδης είπε ότι:

«Αυτή η πρωτοβουλία πρέπει να ξεκινήσει με μία προϋπόθεση. Ότι θα αναλάβουν όλοι την ευθύνη να συνυπάρχουν και να συναποφασίσουν το τελικό. Εννοώ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί μιλάμε με μισόλογα; Έχει νόημα η διαπραγμάτευση και η συνευθύνη, διαφορετικά, αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ας αφήσουμε τον λαό να μιλήσει», και σχολιάζοντας την στάση του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε:

«Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει την ευθύνη των πράξεών της. Αν σήμερα η Ελλάδα δεν εμφανίσει ένα κοινό μέτωπο, θα έχει σίγουρα πιέσεις. Εδώ κάνουν επι��ογή κυβερνήσεων, κάνουν επιλογή κομμάτων και δεν υπάρχει εσωτερικό μέτωπο να αντιδρά. Ας αποφασίσει ο λαός λοιπόν».

Τέλος υπογράμμισε ότι δεν θα διευκόλυνε την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας μια αλλαγή του υποψηφίου και τόνισε ότι τον κ. Δήμα τον τιμούν όλοι και ότι αυτό που παίζεται γύρω από την προεδρική εκλογή είναι η επόμενη μέρα της χώρας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top