Σ. Λυκούδης: «Δύσκολα θα φτάσουμε τους 180»

«Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες για να αλλάξει το κλίμα»

Σ. Λυκούδης: «Δύσκολα θα φτάσουμε τους 180»

​Την άποψη ότι δύσκολα θα συγκεντρωθούν οι 180 βουλευτές που απαιτούνται στην τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, εξέφρασε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Σ. Λυκούδης στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στο Real Fm.

«Νομίζω ότι είναι μακριά το 160 από το 180. Νομίζω ότι δύσκολα θα φτάσουμε στον αριθμό αυτόν που εκλέγει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Βεβαίως υπάρχουν δύο ακόμα Ψηφοφορίες, πολλά ακούγονται για συνεννοήσεις και για ενδεχόμενες αλλαγές στάσης βουλευτών που προβληματίζονται», είπε ο κ. Λυκούδης και έριξε το μπαλάκι στην κυβέρνηση λέγοντας:

«Με βάση τη δική μου εκτίμηση, θα έπρεπε να πάρει κάποιες πρωτοβουλίες η κυβέρνηση για να αλλάξει λίγο το κλίμα σε σχέση με την αντιπολίτευση και να δημιουργήσει ένα κλίμα συνεννόησης. Θα μπορούσε να δηλώσει ο κ. Σαμαράς, ότι αν βγάλουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας μπορούμε να πάμε σε εκλογές σε συντομότερο χρόνο. Αυτό πιθανόν να έπειθε κάποιους ανεξάρτητους να πάνε στο –ναι».

Επανέλαβε επίσης την πρόταση των 8 για την εξεύρεση μιας συναινετικής λύσης, βασισμένης σε τρεις πυλώνες: προσδιορισμό εκλογών, έναρξη διαδικασίας αναθεώρησης του συντάγματος, εκλογές μέσα στο 2015.

Αναφερόμενος στο πρόσωπο του Σταύρου Δήμα, ο κ. Λυκούδης είπε ότι είναι δεν είναι ένα πρόσωπο «αποτρεπτικό».

«Μπορεί να μην ενθουσιάζει, αλλά δεν είναι αυτό που δημιουργεί την απόσταση από τους 180. Νομίζω ότι βασικά υπάρχει μια αντίληψη ότι ίσως να χρειάζεται να περάσουμε γρήγορα σε πρόωρες εκλογές γιατί τις έχει ανάγκη ο τόπος. Εγώ δεν το πιστεύω αλλά το σέβομαι απόλυτα», είπε.

Τέλος αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να επιτευχθεί συναίνεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση λέγοντας:

«Μία πρόταση που ζητάει συναίνεση, δεν τη ζητά από ένα ήδη συναινετικό σχήμα όπως είναι η συγκυβέρνηση, ζητάει συναίνεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση. Αν δεν υπάρξει, δεν έχει βάση η πρόταση. Εάν είναι στοιχείο συνεννόησης μια κυβέρνηση Εθνικού Σκοπού, εγώ είμαι θετικός. Την έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ η πατρίδα μας αυτή τη συναίνεση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top