Συναινετική εκλογή ΠτΔ και εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης πρότεινε ο Βενιζέλος

Ομιλία στην Συντονιστική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ

Συναινετική εκλογή ΠτΔ και εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης πρότεινε ο Βενιζέλος

​Συναινετική εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας και εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης που θα αναλάβει το επόμενο διάστημα τις συνομιλίες με την τρόικα για το ελληνικό χρέος, πρότεινε ο κ.Βενιζέλος στην ομιλία του στη Συντονιστική Γραμματεία της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης.

«Όποιος θέλει να βοηθήσει πρέπει να βοηθήσει τώρα» είπε ο κ.Βενιζέλος, υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο το χρέος της, αλλά το Κυπριακό, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων κ.α.

Αν και η ελληνική οικονομία έχει κάνει όπως είπε μεγάλη πρόοδο, ο κ.Βενιζέλος τόνισε πως «υπάρχουν χρηματοπιστωτικοί κίνδυνοι».

«Δεν θα αφήσουμε να χαθεί ο έλεγχος» τόνισε το μεσημέρι της Πέμπτης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός εξωτερικών.

Σχολιάζονταςτο χθεσινό αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ.Βενιζέλος είπε ότι αν δεν βρεθούν οι 180 βουλευτές θα πάμε σε εκλογές, λέγοντας με νόημα ωστόσο πως είναι» γελασμένοι» όσοι κάνουν την «αλόγιστη επιλογή» να οδηγήσουν την χώρα πρόωρα στις κάλπες.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι αντίθετος σε «στρατηγικές εκφοβισμού, δημαγωγίας και ψέματος», αλλά είναι «υπέρ της στρατηγικής της αλήθειας».

«Ο λαός αποφασίζει ελεύθερα και δημοκρατικά» τόνισε ο κ.Βενιζέλος, ενώ μιλώντας για την στάση των αγορών, των επενδυτών και των εταίρων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τα κράτη-μέλη της ΕΕ «σεβασμό στην αξιοπρέπεια και την κυριαρχία του ελληνικού λαού».

Αναφερόμενος ειδικά στο ΠΑΣΟΚ, ο κ.Βενιζέλος τόνισε ότι «η παράταξη του είναι ο εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας». «Η συσπείρωση προϋποθέτει την ενότητα του ΠΑΣΟΚ» τόνισε ο κ.Βενιζέλος, απευθύνοντας ανοιχτή πρόσκληση για ενότητα και συστρατευση. Ωστόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε πως το κόμμα του βρίσκεται σε εκλογική ετοιμότητα λόγω των εξελίξεων.

ΒΙΝΤΕΟ ΝΕΡΙΤ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top