ΒΟΜΒΑ από Ν. Σηφουνάκη: Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει ΠτΔ

Θέτει όρους για να ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα

ΒΟΜΒΑ από Ν. Σηφουνάκη: Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει ΠτΔ

​Βόμβα μεγατόνων πέταξε σήμερα το πρωί ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ν. Σηφουνάκης, ο οποίος προειδοποίησε ότι αν δεν αναληφθούν πρωτοβουλίες από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ώστε να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα συνεννόησης , τότε οι βουλευτές υποχρεούνται να ψηφίσουν κατά συνείδηση στις επόμενες ψηφοφορίες, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Σηφουνάκης, ζήτησε την σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων του συνταγματικού τόξου, ώστε να συμφωνηθεί η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας α��ό την παρούσα Βουλή και η προσφυγή στις κάλπες μέσα στο 2015.

«Διαφορετικά, αν οι ηγεσίες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν αναλάβουν μια τέτοια πρωτοβουλία, τότε δικαιούνται να εικάζουν οι βουλευτές ότι ο επικαλούμενος κίνδυνος της καταστροφής δεν υφίσταται και συνειδητά οδηγείται η χώρα σε εκλογές, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία του λαού δεν τις επιζητεί. Υπό αυτές τις συνθήκες, οι βουλευτές υποχρεούνται να πράξουνε αναλόγως και κατά συνείδηση στις επόμενες ψηφοφορίες, όπως και το Σύνταγμα επιτάσσει», δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε:

«Η χθεσινή ψηφοφορία κατέδειξε ότι η επιλογή του υποψηφίου ΠτΔ δεν κατάφερε καν να συσπειρώσει- όπως αναμένετο- τους βουλευτές που ανήκουν στην ίδια πολιτική οικογένεια, την Κεντροδεξιά και βεβαίως την πλειονότητα των ανεξάρτητων βουλευτών».

Ο κ. Σηφουνάκης υπενθύμισε ακόμα ότι ήταν από τους πρώτους που είχε προτείνει ο υποψήφιος Πρόεδρος να είναι ένα πρόσωπο κύρους από τον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Σε ανύποπτο χρόνο είχα προτείνει τεκμηριωμένα, υποψηφιότητα κύρους από τον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι ηγεσίες των κομμάτων της συγκυβέρνησης, εάν όντως εννοούν ότι οι πρόωρες εκλογές την παρούσα χρονική στιγμή είναι καταστροφικές για τη χώρα, έχουν υποχρέωση να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα συναίνεσης και συνεννόησης και αυτό μέχρι σήμερα δεν το έχουν πράξει και δικαίως οδηγεί στο συμπέρασμα ότι επιδιώκονται πρόωρες εκλογές», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top