Φωτιές άναψε η φράση Βενιζέλου στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ «τα συζητάμε όλα»

Εννοεί και προσδιορισμό εκλογών;

Φωτιές άναψε η φράση Βενιζέλου στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ  «τα συζητάμε όλα»

«Φωτιές» άναψε μία φράση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου κατά την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ότι μετά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την τρόικα και την διαπραγμάτευση του χρέους τα «συζητάμε όλα». Αν και κύκλοι της ηγεσίας θεωρούν φυσιολογική την δήλωση, ο νέος αυτός «χρησμός» Βενιζέλου θα μπορούσε κατά αρκετούς να σημαίνει προσδιορισμό της ημερομηνίας των εκλογών από τώρα.

«Η προεδρική πλειοψηφία δεν ταυτίζεται εξ ορισμού με την κυβερνητική πλειοψηφία», τόνισε επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ��ι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και σημείωσε ότι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δεν είναι μηχανισμός πρόκλησης εκλογών, αλλά διαδικασία συναίνεσης.

«Εμείς κρατάμε ψηλά την ευθύνη», υπογράμμισε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ομιλία του.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι μέσα σε μια τόσο κρίσιμη οικονομική και κοινωνική συγκυρία είναι πολύ σημαντικό η διαδικασία αυτή να αποκτήσει ξανά αυτά τα θεσμικά χαρακτηριστικά της, εξηγώντας ότι για πρώτη φορά διασταυρώνονται χρονικά δύο τόσο κρίσιμες διαδικασίες, η εκλογή και η διαπραγμάτευση με τους εταίρους για το μέλλον της χώρας, που αφορά όχι μόνο την ολοκλήρωση του λήγοντος προγράμματος, αλλά και την επόμενη σελίδα, τον θώρακα προστασίας της χώρας εκτός μνημονίου και τρόικας.

Περαιτέρω, τόνισε ότι στην πρόταση που έχει απευθυνθεί εδώ και καιρό στα κόμματα του δημοκρατικού τόξου για συναινετική εκλογή ΠτΔ δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση, ούτε καν όταν έγινε γνωστό το πρόσωπο που προτείνει η κυβέρνηση, τον Σταύρο Δήμα, «πολιτικό μετρημένο, μετριοπαθή, με ευρωπαϊκό κύρος, απολύτως κατάλληλο να αναλάβει τα απλά αλλά κρίσιμα καθήκοντα του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top