Εξομολόγηση ψυχής από Ρουσόπουλο: Δεν είχα αμφιβολία ότι η αλήθεια θα λάμψει

Σπάει τη σιωπή 5 ετών μετά τη δικαίωση – Τι λέει για Καραμανλή και Παπανδρέου

Έχουν περάσει 5 χρόνια από τη στιγμή που ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος έφυγε από την πολιτική μέσα σε έναν ορυμαγδό από κραυγές και ένα νεφέλωμα ψιθύρων και κατηγοριών.

Σήμερα, μετά από αυτά τα 5 χρόνια σιωπής και αποχής από τον δημόσιο βίο, ο κ. Ρουσόπουλος, μιλώντας στο Crash, δίνει τις δικές του απαντήσεις με τον αέρα μιας δικαίωσης που άργησε αλλά τελικά ήρθε, τόσο εντός δικαστηρίων και εντός Βουλής αλλά και από το κόμμα του, τη ΝΔ, που τον αποκατέστησε ηθικά καλώντας τον στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας.
Theodoros-Roussopoulos.jpg
«Δεν είχα ποτέ καμία αμφιβολία ότι η αλήθεια θα λάμψει. Το είπα και στην ομιλία μου το 2008 στη Βουλή, απαντώντας προσωπικά στον Γιώργο Παπανδρέου, όταν του είπα ότι “δεν ανησύχησα και δεν ανησυχώ για το μέλλον μου αλλά για το μέλλον της χώρας εάν βρεθείτε ποτέ να την κυβερνάτε εσείς και οι άθλιες μεθοδεύσεις σας» σημειώνει ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι δεν κρατάει κακία σε κανέναν, ό,τι κι αν έχει πει εναντίον του καθώς «θα ήταν δείγμα μικρότητας από τη στιγμή που ένα-ένα όσα ειπώθηκαν εναντίον μου απεδείχθησαν ψέματα».

«Ο καθένας κρίνεται και αυτοί που με έκριναν τότε, προφανώς με άλλες σκοπιμότητες, καταδικάστηκαν και έτσι εξετέθησαν» εξηγεί ο κ. Ρουσόπουλος.

«Αισχρά τα ψεύδη για τη δήθεν οικονομική ευρωστία μου»

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος στέκεται στα αισχρά -όπως τα χαρακτηρίζει- ψεύδη για την οικονομική ευρωστία του ιδίου και της οικογένειάς του, από κάποιους που εμφάνιζαν ακίνητα που είχε αγοράσει τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 ως δημοσιογράφος, να είναι δήθεν αγορασμένα στη διάρκεια της βουλευτικής και πολιτικής του θητείας.

«Ούτως ή άλλως, και πριν μπω στην πολιτική, πάντα κατέθετα ως δημοσιογράφος πόθεν έσχες» εξηγεί ο ίδιος, υπενθυμίζοντας μερικά από αυτά που είπε και στο δικαστήριο όπου οδήγησε τους συκοφάντες του: «Το 1987 που ο μέσος μισθός ενός δημοσιογράφου ήταν 100.000 δρχ., εγώ έπαιρνα 4 εκ. δρχ., δηλαδή 40 φορές πάνω! Είχα λοιπόν την άποψη, όπως οι περισσότεροι Έλληνες, ότι η καλύτερη επένδυση είναι σε ακίνητη περιουσία. Είχα φτιάξει δυο διαμερίσματα που ένωσα στη συνέχεια σε ένα, συνολικά 100 τμ., στην Καισαριανή, και αγόρασα ένα διαμέρισμα στο Μαύρο Λιθάρι, τα οποία πουλήθηκαν το 2009-2010! Το πόθεν έσχες που καταθέτω τώρα είναι πολύ πιο φτωχό σε σχέση με αυτό που κατέθετα πριν μπω στην πολιτική και αυτό τα λέει όλα».

«Η κυβέρνηση Καραμανλή ακολούθησε πολιτικές που δεν άρεσαν»

Ο κ. Ρουσόπουλος θυμάται την εποχή που ήταν ένοικος Μαξίμου όπου δούλευε 18 με 20 ώρες την ημέρα, πηγαίνοντας από τις 6 το πρωί στη Ρηγίλλης ή στο Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο δεν θέλει να πει πολλά για εκείνη την περίοδο.

epistrefei-o-thodwros-rousopoulos_2.w_l.jpg
Σημειώνει, πάντως, με νόημα: «Σίγουρα κάποιες πολιτικές τις οποίες εμείς αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε δεν άρεσαν. Το πόσο αυτό επηρέασε την πορεία της κυβέρνησης Καραμανλή, ειδικά από το 2007-2008 και μετά είναι ένα ερώτημα που θα απαντηθεί σιγά σιγά μέσα στο χρόνο και από τ��ν ιστορία, ενδεχομένως και από άλλες συνθήκες».

Ερωτηθείς για το αν θα επιστρέψει στην πολιτική, ο κ. Ρουσόπουλος είπε: «Έφυγα από την πολιτική όταν τα πράγματα για εμένα είχαν φτάσει σε αδιέξοδο. Δεν απέρριψα την πολιτική, ούτε νιώθω ότι θα μείνω εκτός πολιτικής για μια ζωή. Έγιναν κάποιες συζητήσεις μέσα στο κόμμα απ’ ότι ξέρω αλλά εγώ δεν έχω συγκεκριμένη πρόταση ούτε ζητώ κάτι τώρα. Στη ζωή ποτέ μη λες ποτέ. Ότι με ενδιαφέρει η πολιτική, με ενδιαφέρει. Εάν είναι ο κατάλληλος χρόνος επιστροφής, αυτό έχει να κάνει και με το πότε θα έχουμε εκλογές…».
04s4roysop-thumb-large.jpg
Παράλληλα, δεν παραλείπει να αναφερθεί στην ηθική δικαίωσή του με την πρόσκληση στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια ΝΔ: «Θεωρώ ότι ήταν μια ηθική δικαίωση, μια αποκατάσταση από τον φυσικό πολιτικό μου χώρο προς εμένα, την οποία και εκτιμώ ιδιαίτερα. Αυτή η “αναγνώριση” ότι ήταν λανθασμένη η πρώτη προσέγγιση, με ικανοποίησε βαθύτατα».

«Πολύ καλή επιλογή ο Δήμας αλλά δύσκολη η εκλογή του»

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στην επιλογή της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

«Ο Σταύρος Δήμας είναι μια πολύ καλή επιλογή. Η εκλογή, παρότι με τον νόμο των πιθανοτήτων δεν είναι αδύνατη, είναι πάρα πολύ δύσκολη. Στην απόφαση του πρωθυπουργού πιστεύω ότι έπαιξε σ��μαντικό ρόλο η μεγάλη πίεση της τρόικας. Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του» επισημαίνει ο κ. Ρουσόπουλος.

Ο ίδιος, τονίζει ότι γνώρισε τον Αλέξη Τσίπρα πριν γίνει βουλευτής και αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ: «Μου είναι πολύ συμπαθής ως άνθρωπος. Θεωρώ ότι έκανε μια αξιοθαύμαστη πορεία στην πολιτική διότι δεν παίρνεις εύκολα ένα κόμμα του 3-4% και το μετατρέπεις σε κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης του 20%,22% και 25% Ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, είναι ένα κόμμα που έχει πολλά προβλήματα και αντιπαραθέσεις. Αποδίδω στον Αλέξη Τσίπρα καλές προθέσεις, αλλά άλλο πράγμα οι καλές προθέσεις και άλλο η πολιτική πραγματικότητα».

Ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Κώστας Καραμανλής

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, α�� και δεν το «φωνάζει», βλέπει τον Γιώργο Παπανδρέου ως τον ενορχηστρωτή πίσω από την επίθεση προς το πρόσωπό του με στόχο να πληγεί ο Καραμανλής: «Μέσα σε ενάμιση χρόνο απαξίωσαν την κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή. Προσπάθησαν να δημιουργήσουν μια πλασματική εικόνα με ψευτοσκάνδαλα, να επιτεθούν -και επιτέθηκαν- και σ’ εμένα βεβαίως, απαξιώνοντάς με πλήρως . Και φυσικά ο Παπανδρέου “καβάλησε το κύμα” και το έπαιξε όσο καλύτερα γινόταν για τον ίδιο και το κόμμα του». Με νόημα προσθέτει: «Το να μπω στο μυαλό του Γιώργου Παπανδρέου είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο εγχείρημα. Το αποτελέσματα αυτού του μυαλού πάντως, τα είδαμε, και δυστυχώς, όπως είχα προβλέψει από το 2008, ήταν ολέθρια για τη χώρα».
rousopoulos-karamanlis.jpg
Ο κ. Ρουσόπουλος τονίζει ότι η φιλική σχέση με τον Κώστα Καραμανλή διατηρείται μέχρι σήμερα και επισημαίνει ότι «για πολλά από αυτά για τα οποία κατηγορήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός έχει απαντήσει ο χρόνος και η ίδια η ζωή».

Για το γεγονός ότι ο κ. Καραμανλής δεν έχει απαντήσει μέχρι σήμερα σε όσα του έχει καταλογίσει ο Γιώργος Παπανδρέου για τη διακυβέρνησή του, δηλώνει: «Οτιδήποτε και αν έλεγε ο Καραμανλής από το 2009 και μετά -όταν έχασε η ΝΔ τις εκλογές- δεν υπήρχε περίπτωση να ακουστεί και θα ήταν απλώς η αφορμή για κάποιους να επιτεθούν στον ίδιο και την πολιτική του. Βέβαια, τελευταία ακούω συχνά σε συναναστρ��φές να μου λένε: “Ο Καραμανλής τα είχε πει αυτά”. Οι εξελίξεις τον δικαιώνουν». Παράλληλα, σημειώνει ότι ο Κώστας Καραμανλής παρέμεινε ισχυρός παίκτης στο πολιτικό παιχνίδι μετά την παραίτησή του από την προεδρία της ΝΔ, αλλά ξεκαθαρίζει ότι «δρα φανερά στη ΝΔ υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά» και υπογραμμίζει ότι «δεν είναι εκείνος ο πολιτικός, ο οποίος θα υπονομεύσει έναν αρχηγό».

Τι θα έκανε αν γυρνούσε πίσω το χρόνο

Ο κ. Ρουσόπουλος, τέλος, εξομολογείται ότι αν γυρνούσε πίσω το χρόνο θα ήταν λίγο διαφορετικός.

«Η αυστηρή αίσθηση του καθήκοντος, τελικά, με οδήγησε να χτίσω έναν τοίχο άθελά μου απέναντι σε κάποιους, μέσα και έξω από το κόμμα μου. Αυτόν τον τοίχο, ναι, θα τον γκρέμιζα. “Ουδείς καλός σύμβουλος του εαυτού του” λέει μια παροιμία. Διατηρούσα μια απόσταση από πρόσωπα και καταστάσεις σε μια προσπάθεια να προστατεύσω τον πρόεδρο και το κόμμα. Μάλλον τελικά δεν έκανα καλές “δημόσιες σχέσεις” για τον εαυτό μου και αυτή η συμπεριφορά δεν προστάτευσε εμένα» καταλήγει ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top