Α. Μητρόπουλος: «Δεν είπα για Εξεταστική ή Ειδικό Δικαστήριο για τον Σ. Δήμα»

Διευκρινήσεις από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του

​Διευκρινήσεις έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Μητρόπουλος, για τις χθεσινές του δηλώσεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στείλει στο Ειδικό Δικαστήριο τον Σταύρο Δήμα.

«Για τον κ. Δήμα, είπα ότι για την περίοδο Παπαδήμου πρέπει να γίνει αυτό και για ποιες ρήτρες και μίλησα νομικά κυρίως. Γι’ αυτήν την κυβέρνηση, πρέπει να ερευνηθεί η ανάληψη αυτών των υποχρεώσεων και ρητρών και μεγάλος υπουργός που είχε να κάνει με το ΥΠΕΞ ήταν τότε ο κ. Δήμας. Δεν είπα για Εξεταστική Επιτροπή για τον κ. Δήμα. Ούτε Ειδικό Δικαστήριο», διευκρίνισε ο κ. Μητρόπουλος στο Βήμα Fm και πρόσθεσε:

«Στη δήλωσή μου είπα τα εξής αυτονόητα: ο μεν Παπανδρέου, ο οποίος έβγαλε προχθές την ανακοίνωση που κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκισμό, οφείλει να μας εξηγήσει και να διερευνηθεί, σε επίπεδο Κοινοβουλίου, τι ακριβώς έγινε στο Καστελόριζο, με το πρώτο Μνημόνιο. Ο δε Παπαδήμος, με την κυβέρνησή του, να εξηγήσει τι έγινε και δανείστηκε με τη ρήτρα του PSI για τα αποθεματικά. Το Μνημόνιο Παπαδήμου, ο νόμος 4046, στη σελίδα 340, με γνωμοδότηση που παρέδωσε την εθνική κυριαρχία στους δανειστές και μάλιστα στα αγγλικά, προβλέπει την παραίτηση της κυριαρχίας της χώρας μας στα εθνικά της περιουσιακά στοιχεία απέναντι στους δανειστές τη��. Είπα για δύο διαφορετικές περιόδους και όχι για μία. Στο Καστελόριζο, όπου μπήκαμε στο Μνημόνιο και στην περίοδο Παπαδήμου, όπου έχουμε καταπλεονεκτικές δεσμεύσεις. Δηλαδή, έχει αναλάβει τέτοιες δεσμεύσεις, ώστε καμία μελλοντική κυβέρνηση, ούτε του Τσίπρα ούτε του Σαμαρά ή άλλη, δεν θα μπορέσει να απεμπλακεί χωρίς να κάνει σκληρό αγώνα. Και είπα ότι αυτές οι δύο περίοδοι ενδεχομένως θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο ενδελεχέστερης έρευνας από μία Εξεταστική Επιτροπή του Κοινοβουλίου. Αυτό είπα ο άνθρωπος! Και δεν ξέρω πού θα καταλήξει αυτή η Επιτροπή. Μπορεί πουθενά! Και δεν είπα ποτέ για Ειδικό Δικαστήριο. Θα πρέπει να ερευνήσει (η Επιτροπή) και μπορεί να μην καταλήξει πουθενά».

Τέλος, ο κ. Μητρόπουλος αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του Α. Τσίπρα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βαράει τα νταούλια και οι αγορές θα χορεύουν τονίζοντας ότι:

«Ο πρόεδρός μας κυρίως ήθελε να αποφορτίσει ένα κλίμα καταιγιστικής επίθεσης σε βάρος της πατρίδας. Και θεωρώ ότι ο πρόεδρος, μεταξύ κόμματος και ευτελισμού αυτής της ενορχηστρωμένης επίθεσης και διακωμώδησης όλου αυτού του κλίματος, ήθελε να κάνει αυτή τη δήλωση. Αυτήν την ερμηνεία δίνω προσωπικά. Υπ’ αυτήν την έννοια θεωρώ ότι ούτε η δική μου αποστροφή χθες ούτε άλλων στελεχών θέλουν να επιτείνουν το κακό κλίμα στο οποίο έχουμε μπει και κάποια στελέχη και εγώ μέσα, ενδεχομένως, άθελά τους πυροδότησαν».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top