Φ. Κουβέλης: «Θέλουμε η χώρα να πορευτεί προς λυτρωτικές εκλογές»

«Απαράδεκτη η παρέμβαση Στουρνάρα»

​«Η ΔΗΜΑΡ θέλει να πορευτεί η χώρα προς λυτρωτικές εκλογές», δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του κόμματος, Φ. Κουβέλης, τονίζοντας ότι ο ελληνικός λαός θα είναι αυτός που θα επιλέξει τελικά ποια πολιτική προτιμά.

Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε ότι οι δέκα βουλευτές το κόμματός του δεν θα ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στις τρεις ψηφοφορίες και υπογράμμισε ότι διαστρεβλώθηκε η δήλωσή του ότι δεν θα αντιληφθεί ως αποστασία τυχόν θετική ψήφο βουλευτών της ΔΗΜΑΡ στην προεδρική εκλογή, επισημαίνοντας ότι σε καμία περίπτωση τα μέλη της ΚΟ του κόμματος δεν αποδεσμεύονται από τις συλλογικές αποφάσεις της ΔΗΜΑΡ.

Κατήγγειλε επίσηςως «λανθασμένη» την παρέμβαση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Στουρνάρα για ανεπανόρθωτη βλάβη αν πάμε σε εκλογές και χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την παρέμβαση αξιωματούχων της ΕΕ στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας, υποδεικνύοντας ξεκάθαρα τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Όσον αφορά τέλος στο ενδεχόμενο πολιτικής συνεργασίας της ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουβέλης ξεκαθάρισε ότι όλες οι αποφάσεις θα ληφθούν από τα όργανα του κόμματος το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, μετά τις διαδικασίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Υπογράμμισε πάντως η όποια συνεργασία θα έχει ως προϋπόθεση την σύναψη προγραμματικών συμφωνιών και την πολιτική και οργανωτική αυτοτέλεια της ΔΗΜΑΡ.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top