Διάβημα Τσίπρα σε Σούλτς και ΕΚΤ για την παρέμβαση Στουρνάρα

Έντονη δυσφορία στην Κουμουνδούρου

Διάβημα Τσίπρα σε Σούλτς και ΕΚΤ για την παρέμβαση Στουρνάρα

Στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, αλλά και στα ηγετικά κλιμάκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μετέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ την έντονη δυσφορία του για την παρέμβαση Στουρνάρα περί κρίσης ρευστότητας στην αγορά, την οποία θεωρεί «εξωθεσμική» και «προβοκατόρικη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ημίωρης επικοινωνίας που είχε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζήτησε την θεσμική ουδετερότητα των ευρωπαϊκών οργάνων, ενώ και σε επικοινωνία με την ΕΚΤ η Κουμουνδούρου εξέφρασε τη διαμαρτυρία της για την τοποθέτηση Στουρνάρα.

Από την πλευρά του, ο κ.Σουλτς προσκάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να επισκεφθεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ.Τσίπρας συναντήθηκε αμέσως μετά τις προειδοποιήσεις του Στουρνάρα με τον πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ.Προβόπουλο.

Αντικείμενο της συζήτησης, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν η εμπειρία του κ. Προβόπουλου από το 2012 σχετικά με τη νομισματική πολιτική ή την παροχή ρευστότητας, τα δεδομένα του τραπεζικού συστήματος σήμερα και το κατά πόσον είναι δυνατόν και υπό ποιες προϋποθέσεις μπορεί να προκύψει «πιστωτικό γεγονός», λόγω των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων των τελευταίων ημερών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top