Μεϊμαράκης: Οι δανειστές κουβεντιάζουν με όλους, ακόμη και με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Ρίχνει τους τόνους και εκφράζει αισιοδοξία ότι θα βρεθούν οι 180

Μεϊμαράκης: Οι δανειστές κουβεντιάζουν με όλους, ακόμη και με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

​Λίγες ώρες πριν την πρώτη κρίσιμη ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας ο πρόεδρος της Βουλής Ε.Μεϊμαράκης επιχειρεί να ρίξει τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης, αμφισβητώντας σενάρια και απόψεις που υποστηρίζουν ότι οι δανειστές θα δεν κουβεντιάζουν και με μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

«Εγώ πιστεύω ότι οι δανειστές θα κουβεντιάζουν με οποιαδήποτε κυβέρνηση στη χώρα. Αυτά που ακούτε, αν αλλάξει η κυβέρνηση με ποιον θα συζητάνε ή πως θα συζητάνε, δεν έχουν σημασία. Σημασία έχει αν η αλλαγή αυτή θα φέρει αλλαγή πολιτικής σε συγκεκριμένους τομείς που έχει συμφωνήσει η χώρα. Και απαιτείται πολιτική σταθερότητα και εφαρμογή των κανόνων, ώστε και οι έξω και οι μέσα να γνωρίζουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στο συνέδριο του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, ο κ.Μεϊμαράκης αποκάλυψε ότι ξεκίνησε η διαδικασία για την αναθεώρηση του Συντάγματος, χωρίς να πει περισσότερα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «οι βουλευτές θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα προσέλθουν με ευθύνη στην ψηφοφορία».

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε την ανάγκη να υπάρξει "πολιτική σταθερότητα" και πολιτικός διάλογος με τους Ευρωπαίους, «για να μπορέσει η ελληνική οικονομία να προχωρήσει».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top