Π. Μοσκοβισί: «Δεν αμφισβητείται η θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη»

Έδωσε διευκρινήσεις για τις δηλώσεις του περί Grexit

Π. Μοσκοβισί: «Δεν αμφισβητείται η θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη»

​Ότι δεν αμφισβητείται πλέον η θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη, διεμήνυσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για το αποτέλεσμα των διήμερων επαφών του στην Αθήνα.

Με τον τρόπο αυτό, ο κ. Μοσκοβισί, θέλησε να δώσει διευκρινίσεις για τις χθεσινές του δηλώσεις, όταν τόνιζε ότι θα ήταν κρίμα η Ελλάδα να βρεθεί αντιμέτωπη με ένα Grexit, μετά από όσα έχει καταφέρει.

Έχοντας δίπλα του τον εκπρόσωπο της Κομισιόν στην τρόικα, Ντέκλαν Κοστέλο, ο Ευρωπαίος επίτροπος τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεσμεύεται να στηρίξει στην Ελλάδα την εφαρμογή των απαραίτητων αλλαγών και υπογράμμισε ότι η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα πρέπει να κλείσει το συντομότερο δυνατόν.

«Οι προσπάθειες των Ελλήνων άρχισαν να αποδίδουν, είναι ώρα να περάσουμε στην επόμενη φάση», δήλωσε ο κ. Μοσκοβισί.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για ποιο λόγο δεν συναντήθηκε με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Α. Τσίπρα, ο κ. Μοσκοβισί απάντησε:

«Ήρθα εδώ για επίσκεψη εργασία, για να δω τις εκλεγμένες αρχές, αλλά αν ο κ. Τσίπρας θέλει να με συναντήσει είναι καλοδεχούμενος στις Βρυξέλλες».

Ο Ευρωπαίος επίτροπος, πήρε επίσης αποστάσεις από τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, υπογραμμίζοντας εμφαντικά ότι δεν παρεμβαίνει στα εσωτερικά των κρατών μελών της ΕΕ.

Όσο για το ενδεχόμενο να πάει η Ελλάδα σε πρόωρες εκλογές, ο κ. Μοσκοβισί τόνισε:

«Είμαστε προσηλωμένοι με τον πρόεδρο Γιούνκερ ότι η Ελλάδα είναι στο ευρώ και είμαστε επίσης σταθερά προσηλωμένοι στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων. Από εκεί και πέρα υπάρχει δημοκρατία και οι πολίτες επιλέγουν».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top