Η Δούρου ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ την πώληση του Ελληνικού

Στο Ελεγκτικό Συνέδριο προσφεύγει η Περιφέρεια

Η Δούρου ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ την πώληση του Ελληνικού

​«Παγώνει» η διαδικασία πώλησης του Ελληνικού από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), καθώς η Περιφέρεια Αττικής, προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Πιο συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Αττικής, κρίνοντας ότι είναι χαμηλό το ύψος του τιμήματος της σύμβασης παρ��χώρησης σε εταιρεία της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, ζήτησε τη Δευτέρα ενώπιον της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συμβουλίου, με κατάθεση εγγράφων, να αναθεωρηθεί η απόφαση του Στ’ τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία ανοίγει το δρόμο της πώλησης του Ελληνικού στη μοναδική πλειοδότρια εταιρία.

Υπενθυμίζουμε ότι το ΤΑΙΠΕΔ είχε καταθέσει αίτηση ανάκλησης προηγούμενης απόφασης του Ζ΄κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου βάσει της οποίας δεν εγκρίνεται η σύμβαση παραχώρησης στην Lamda Development της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό. Το Στ’ Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκανε δεκτή την προσφυγή του ΤΑΙΠΕΔ και ανακάλεσε την προηγούμενη απόφαση του Ζ’ κλιμακίου, αίροντας τα νομικά εμπόδια για να προχωρήσει η επένδυση.

Μετά από αυτά, παρενέβη η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου κατά της απόφασης του Στ’ Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, εκφράζοντας τη βούλησή της «να προασπίσει τη δημόσια περιουσία γενικά και ειδικότερα τα 40.000 τ.μ. που διαθέτει στο χώρο του Ελληνικού». Η κ.Δούρου κατέθεσε στο Ελεγκτικό συνέδριο συμπληρωματικά όλα τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), αναφορικά με το ύψος του τιμήματος της σύμβασης, «το οποίο κρίθηκε εξευτελιστικό».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top