Β. Οικονόμου: «Θα ψηφίσω παρών στην πρώτη ψηφοφορία»

«Περιμένω τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της 18ης Δεκεμβρίου»

Β. Οικονόμου: «Θα ψηφίσω παρών στην πρώτη ψηφοφορία»

​«Παρών» θα ψηφίσει στην πρώτη φάση της διαδικασίας για την προεδρική εκλογή ο ανεξάρτητος βουλευτής Β. Οικονόμου, όπως αποκάλυψε στην πρωινή εκπομπή του Mega.

«Αύριο όπως έχω δηλώσει θα ψηφίσω παρών. Το παρών το δικό μου σημαίνει είμαι επιφυλακτικός για την ψηφοφορία την αυριανή, σε σχέση με το πρόσωπο του κ. Δήμα, όχι το πρόσωπο που είναι αξιόλογο αλλά σαν μια κλειστή κομματική υποψηφιότητα. Γιατί αναμένω και τα αποτελέσματα της 18ης Δεκεμβρίου που είναι η σύνοδος κορυφής για να δω το αποτέλεσμα αυτής της διαπραγμάτευσης που η κυβέρνηση κάνει, για το κλείσιμο της αξιολόγησης», είπε ο κ. Οικονόμου.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής τόνισε επίσης ότι η επιλογή του κ. Σαμαρά να προτάξει την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας και να αφήσει σε δεύτερη μοίρα την συμφωνία με την τρόικα, δημιο��ργεί τουλάχιστον μια απορία, ενώ ερωτώμενος για το τι θα είναι αυτό που θα τον κάνει να αλλάξει γνώμη και να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας είπε:

«Εγώ ήμουν μέσα στους 8 βουλευτές που πήραμε μια πρωτοβουλία, έτσι ώστε να υπάρχει μια συναίνεση σε σχέση με τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου για την εκλογή του προέδρου από την παρούσα Βουλή - πράγμα στο οποίο πιστεύω- για τον ορισμό εκλογών μέσα στο 2015 και για τη συνταγματική αναθεώρηση. Θα ξαναεπαναφέρουμε αυτή την πρωτοβουλία μαζί με άλλους βουλευτές και πιθανόν με τα νέα δεδομένα που υπάρχουν θα υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top