Economist: Mε τους λαϊκιστές του Τσίπρα στην εξουσία η Ελλάδα θα βγει από την ευρωζώνη!

Κάνει λόγο για νέα «κωμικοτραγωδία του Αιγαίου»

Economist:  Mε τους  λαϊκιστές του Τσίπρα στην εξουσία η Ελλάδα θα βγει από την ευρωζώνη!

Την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ανέλθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει ο Economist σε άρθρο του, στo οποίο κάνει λόγο για μία ακόμη «κωμικοτραγωδία του Αιγαίου».

Το άρθρο ασκεί κριτική και στην «μη σχηματισμένη» ευρωζώνη, όπου η κρίση επιστρέφει, εκεί απ’ όπου ξεκίνησε, την Ελλάδα, «με το ευρώ να είναι ακόμη ευάλωτο και η Ελλάδα να μην είναι το μοναδικό πρόβλημα».

Αρχικά σαν αιτία της επιστροφής της κρίσης στην Ελλάδα μετά από μια πενταετία αναφέρεται η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να επισπεύσει την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, που από εθιμοτυπική όπως επισημαίνει μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές και στην εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ (το κόμμα του οποίου χαρακτηρίζει «λαϊκιστικό»). Στη συνέχεια όμως επισημαίνει ότι «παρότι ο αρχηγός του κόμματος Αλέξης Τσίπρας υποστηρίζει ότι δεν θέλει να φύγει από το ευρώ, στους ψηφοφόρους υπόσχεται πως θα αυξήσει τις δημόσιες δαπάνες και θα μειώσει τους φόρους, που θα κάνουν δύσκολη την παραμονή, με συνέπεια οι αγορές να εμφορούνται από μια ξαφνική απαισιοδοξία».

Ο Economist αναφέρει επίσης:

«Υπάρχει μια καλή πιθανότητα να εκλεγεί ο κ. Δήμας Πρόεδρος. Αλλά η τελευταία "κωμικοτραγωδία" του Αιγαίου είναι μια υπενθύμιση του πόσο αδιόρθωτη παραμένει η ευρωζώνη και των κινδύνων που εξακολουθούν να υπάρχουν».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top