Βενιζέλος από Βρυξέλλες: Υπάρχουν πολλά περιθώρια για εκλογή Προέδρου

Ζήτησε να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να γίνει συναινετική εκλογή

«Υπάρχουν ακόμη και τώρα πολλά περιθώρια» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τις Βρυξέλλες, όπου έχει μεταβεί για να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων και το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφερόμενος στο θέμα της προεδρικής εκλογής.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε σε «πολιτικές εξελίξεις που διευκολύνουν και πολιτικές εξελίξεις που δυσκολεύουν υπέρμετρα την προστασία των εθνικών συμφερόντων», τονίζοντας πως το κλειδί των εξελίξεων το κρ��τά ο ίδιος ο ελληνικός λαός: «Ο λαός έχει τον τρόπο να επιβάλει τη σταθεροποίηση, την αποφυγή των εκλογών. Ο λαός μπορεί, αν θέλει, να ανεχθεί τη δημαγωγία και την ανευθυνότητα και να επιλέξει δρόμους, οι οποίοι είναι απολύτως άγνωστοι και αβέβαιοι».

Ο ίδιος, πρόσθεσε πως «έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιτευχθεί η συναινετική εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας», εκτιμώντας ότι υπάρχουν και τώρα πολλά περιθώρια και πως η λύση πρέπει να δοθεί «μέσα από τη συναίνεση των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου».

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε με νόημα πως «υπάρχει και ο ατομικός ρόλος του βουλευτή, λόγω του μεγάλου αριθμού ανεξαρτήτων βουλευτών» και ��ατέληξε απευθύνοντας έμμεσα κάλεσμα για εκλογή νέου Προέδρου λέγοντας πως «ακόμη δεν έχει περάσει η φάση της ευθύνης που έχουν τα κόμματα να ερμηνεύσουν σωστά τη βούληση και την αγωνία του ελληνικού λαού».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top