Κουβέλης: Δεν είναι ούτε αποστάτης, ούτε αργυρώνητος όποιος απ’την ΔΗΜΑΡ ψηφίσει για ΠτΔ

Δεν απέκλεισε κοινή κάθοδο με ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές

«Όποιος από ΔΗΜΑΡ ψηφίσει πρόεδρο, δεν είναι ούτε αποστάτης, ούτε αργυρώνητος. Μακριά από εμένα αυτές οι λογικές». Αυτό δήλωσε το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης αναφερόμενος στο θέμα της προεδρικής εκλογής.

Ωστόσο, νωρίτερα, ο κ. Κουβέλης τόνισε στον Βήμα Fm πως «σε προηγούμενη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ αποφασίστηκε ομόφωνα η στάση των βουλευτών στην εκλογή ΠτΔ. Θα είναι σταθερή. Θα είναι αρνητική για την εκλογή Προέδρου, από την πρώτη ψηφοφορία μέχρι την Τρίτη».

Σε ερώτηση για το αν η ΔΗΜΑΡ θα κατέβει σε τυχόν εκλογές με κοινά ψηφοδέλτια με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουβέλης δεν απέκλεισε τίποτα λέγοντας χαρακτηριστικά την φράση «είναι όλα ανοικτά».

Ο κ. Κουβέλης και άλλα στελέχη της Αγίου Κωνσταντίνου έχουν καταστήσει σαφές πάντως πως η ΔΗΜΑΡ θα διατηρήσει την πολιτική και οργανωτική αυτονομία της.

Υπενθυμίζουμε ότι ο πρωθυπουργός έχει καλέσει τους βουλευτές τόσο της ΔΗΜΑΡ όσο και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, των δύο κομμάτων που κρατούν το κλειδί για την προεδρική εκλογή, να αυτονομηθούν και να ψηφίσουν ενάντια στις ηγεσίες του και στις αποφάσεις των κομματικών τους οργάνων.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top