Πρωτοφανής επίθεση του Παππά στον Σαμαρά: Είναι ακροδεξιός, εκβιαστής και φοβάται

O διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Α.Τσίπρα στο STAR

Πρωτοφανής επίθεση του Παππά στον Σαμαρά: Είναι ακροδεξιός, εκβιαστής και φοβάται

​Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο διευθυντής του γραφείου τύπου του Αλέξη Τσίπρα, Ν.Παππάς, ο οποίος χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «ακροδεξιό».

«Ο κ.Σαμαράς φοβάται και δυστυχώς εμπνέεται από ακροδεξιού τύπου ιδέες και κινείται ως εκβιαστής και καλεί σε αποστασία. Νομίζω ότι δεν τον τιμά» είπε χαρακτηριστικά o κ.Παππάς στην εκπομπή του Star «Live U», αφήνοντας αιχμές για τους κκ Γεωργιάδη, Βορίδη και Μπαλτάκο με αφορμή την σχέση τους με τον κ.Σαμαρά.

«Αντί να καταστροφολογούν θα ήταν καλό να μιλήσουν ανοιχτά για την ατζέντα και το πρόγραμμα τους» είπε ο κ.Παππάς αναφερόμενος στην κυβέρνηση με αφορμή τις καυτές πολιτικοοικονομικές εξελίξεις.

«Η κυβέρνηση φοβάται τις εκλογές, αλλά δεν θα τις αποφύγει» εκτίμησε ο κ.Παππάς, υπογραμμίζοντας ότι τα στελέχη της ΝΔ προσπαθούν να μεταδώσουν τον φόβο τους στην προσπάθεια τους να βρουν τους 180.

«Ο κ.Σαμαράς θα καταργήσει το ΕΚΑΣ, θα φέρει νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, θα αυξήσει το ΦΠΑ σε φάρμακα και ξενοδοχεία και αυτά θα τα κάνει στο όνομα των 180 που προσπαθεί να μαζέψει» πρόσθεσε

«Ο κόσμος το έχει δει το έργο το 2013 και δεν πρόκειται να τσιμπήσει ξανά. Η ΝΔ είναι απολύτως ενταγμένη στις μνημονιακές πολιτικές, που λένε ότι οι Έλληνες πρέπει να φτωχύνουν και να έχουμε έναν Γεωργιάδη στην τηλεόραση να μας λέει ότι καλώς φτωχαίνουν οι Έλληνες .Εάν η ΝΔ επιλέξει να δώσει την εκλογική μάχη με όπλα μπαγιάτικα και τζούφια, τότε θα υποστεί τις συνέπειες» πρόσθεσε ο κ.Παππάς.

«Δεν μπορώ να φανταστώ παλαιούς ηγέτες ακόμη και συντηρητικών κομμάτων να σηκώνουν το τηλέφωνο από έναν τραπεζίτη και να χορεύουν στο ταψί, δυστυχώς συμβαίνει τώρα» τόνισε ο κ.Παππάς, επισημαίνοντας ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση θα εφαρμόσει κατά γράμμα το πρόγραμμα που ο κ.Τσίπρας ανακοίνωσε στην ΔΕΘ.

«Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης εφαρμόζεται χωρίς να χρειαζόμαστε νέα δανεικά. Κανένας εταίρος δεν δικαιούται να μας πει να μην πάρουμε αυτά τα μέτρα για την ενίσχυση της οικονομίας και της μεσαίας τάξης» είπε χαρακτηριστικά, διαβεβαιώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα επανακαθορίσει τον κατώτατο μισθό.

Στο ερώτημα πως η Κουμουνδούρου θα πείσει τους δανειστές και την τρόικα, ο κ.Παππάς διαβεβαίωσε ότι «οι δανειακές ανάγκες της χώρας είναι ελάχιστες μέχρι και το καλοκαίρι. Το καλοκαίρι λήγει ένα μεγάλο ομόλογο της ΕΚΤ και τότε θα χρειαστεί διαπραγμάτευση, αλλά τότε μια ισχυρή κυβέρνηση με μια ισχυρή διαπραγμάτευση θα τα καταφέρει».

Στα περί νταουλιών του κ.Τσίπρα, ο κ. Παππάς είπε ότι «οι αγορές δεν είναι ο πλέον κατάλληλος τρόπος για να λύσουμε τα οξυμένα κοινωνικά προβλήματα».

Ερωτηθείς για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που η τρόικα δεν συμφωνήσει με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τραβήξει κόκκινες γραμμές, ο κ. Παππάς είπε χαρακτηριστικά «Το δημοκρατικά κατακτημένο δικαίωμα μιας νέας ελληνικής κυβέρνησης, η οποία θα προκύψει μέσα από εκλογές, να νομοθετεί δεν πρόκειται να μπει σε διαπραγμάτευση υπό οποιεσδήποτε συνθήκες». Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προβεί σε μονομερείς ενέργειες όσον αφορά το χρέος.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top