Εξάσκηση στα Γαλλικά κάνει η κυβέρνηση-Φτάνει από ώρα σε ώρα ο Μοσκοβισί

Ενοχλημένη η Κουμουνδούρου με την πόρτα που "έφαγε"απ’τον Επίτροπο

Εξάσκηση στα Γαλλικά κάνει η κυβέρνηση-Φτάνει από ώρα σε ώρα ο Μοσκοβισί

​Στην Αθήνα φτάνει το μεσημέρι της Δευτέρας, για διήμερη επίσκεψη, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί, πραγματοποιώντας την πρώτη του επίσκεψη σε κράτος της ΕΕ, από την ανάληψη των καθηκόντων του.

Στόχος του κ.Μοσκοβισί, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είναι να δείξει πως «η Ευρώπη και η ευρωζώνη είναι στο πλευρό της Ελλάδας και των πολιτών της στη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, γιατί τώρα είναι η ώρα να γίνει οριστικά η στροφή προς ένα πολυπόθητο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης».

Ο κ. Μοσκοβισί θα συναντήσει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

Θα ακολουθήσει επίσκεψη του Επιτρόπου σε υπό κατασκευή σταθμό του μετρό, συνοδευόμενος από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον πρόεδρο της «Αττικό Μετρό».

Στη συνέχεια, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος θα συναντηθεί με εκπροσώπους κοινωνικών και παραγωγικών φορέων και θα ακολουθήσει συνάντησή του με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αύριο Τρίτη, ο κ. Μοσκοβισί θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους υπουργούς Ανάπτυξης και Εργασίας Κώστα Σκρέκα και Ιωάννη Βρούτση, ενώ θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Ιωάννη Στουρνάρα.

Λίγο πριν αποχωρήσει από την ελληνική πρωτεύουσα ο κ.Μοσκοβισί θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην Αθήνα.

Ενοχλημένοι στον ΣΥΡΙΖΑ

Όπως έγινε γνωστό τις προηγούμενες ημέρες, ο κ.Μοσκοβισί δεν θα συναντήσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που ενόχλησε την Κουμουνδούρου. Οι συνεργάτες του κ.Τσίπρα, όπως γράφει η βρετανική Guardian, χαρακτηρίζουν ως απίστευτο το 'σνομπάρισμα' του Μοσκοβισι.

«Η επίσκεψη του Γάλλου πολιτικού έρχεται την ώρα που ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της ριζοσπαστικής αριστεράς στη χώρα, Αλέξης Τσίπρας, εντείνει τους ισχυρισμούς του ότι η Ελλάδα υπόκειται σε μια εκστρατεία “φρενήρους κινδυνολογίας” όχι μόνο από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αλλά και από ανώτατους Ευρωπαίους αξιωματούχους, εν όψει της ψηφοφορίας αυτής της εβδομάδας, την πρώτη από τις τρεις» σχολίασε η εφημερίδα, παρουσιάζοντας στη συνέχεια τις δηλώσεις Τσίπρα από Λάρισα, όπου μεταξύ άλλων τόνισε πως «βρίσκεται σε εξέλιξη μία επιχείρηση τρομοκρατίας και ψεμάτων».

«Σε μια επανάληψη του δράματος που στοίχειωσε την Ελλάδα στο αποκορύφωμα της κρίσης της Ευρωζώνης το 2012, οι ��γορές έχουν καταρρεύσει και το κόστος δανεισμού της χώρας εκτοξεύεται αναβιώνοντας τους φόβους της ελληνικής εξόδου -αποκαλούμενη ως Grexit- εάν κυβέρνηση υπό την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την εξουσία», τόνισε ο Guardian

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top