Βενιζέλος:«Πρόεδρος θα εκλεγεί.Υπεύθυνος ο ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική αβεβαιότητα»

«Το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται τις εκλογές. Θα είμαι εγγυητής της ενότητας του»

Βενιζέλος:«Πρόεδρος θα εκλεγεί.Υπεύθυνος ο ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική αβεβαιότητα»

​Την πεποίθηση ότι θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την διάρκεια ομιλίας του σε πολιτική συγκέντρωση στην Καστοριά.

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι υπεύθυνος για την πολιτική αβεβαιότητα, οδηγώντας στην παράταση της διαπραγμάτευσης με εταίρους και δανειστές.

Αναφερόμενος στη στάση κάποιων βουλευτών στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, είπε ότι του θυμίζουν το αμερικάνικο ανέκδοτο με τις γαλοπούλες οι οποίες χαίρονται επειδή έρχονται τα Χριστούγεννα και θα τις σφάξουν, εννοώντας ότι δεν θα επανεκλεγούν αν οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Παράλληλα, τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται τις εκλογές, και πως ο ίδιος θα είναι εγγυητής της ενότητας του:

«Βρισκόμαστε πραγματικά ένα βήμα πριν από την έξοδο από το μνημόνιο, με προληπτική πιστωτική γραμμή, χωρίς νέο δάνειο, είμαστε έτοιμοι να απογειωθούμε και οι εξελίξεις θα είναι ραγδαία θετικές, αν δεν έχουμε πολιτική αβεβαιότητα και το πεδίο θα είναι καθαρό μέχρι τις εκλογές τον Ιούνιο του 2016».

Από τα πυρά του δεν γλύτωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, προειδοποιώντας πως οι θυσίες πέντε ετών μπορούν να χαθούν μέσα σε πέντε μέρες:

«Οποιαδήποτε μαγκιά στην Ε.Ε. πληρώνεται με τρόπο καταλυτικό και άμεσο και ο ψευτοτσαμπουκάς στην Κομισιόν για θέματα της απολύτου αρμοδιότητας της, φέρνει άμεση και ζεστή την εκδίκηση της», προσθέτοντας πως το ερώτημα « «τι χειρότερο μπορούμε να πάθουμε», είναι το πιο επικίνδυνο ψέμα.

Τέλος, αναφερόμενος στην προεδρική εκλογή, είπε:

«Έχω πραγματικά μείνει έκπληκτος από τον ενθουσιασμό, όχι βουλευτών, κομμάτων που ξέρουν ότι κινδυνεύουν να μην υπάρχουν στην επόμενη Βουλή, τα οποία ��έλουν εκλογές. Εκλογές. Με ποια στρατηγική συμμαχιών, με ποιο πρόγραμμα, ποια προοπτική, ποια κοινοβουλευτική ομάδα;».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top