Σ. Θεοδωράκης: «Ναι, στον Δήμα, αλλά να δεσμευτεί η κυβέρνηση για εκλογές το 2015»

«Ευκαιρία η εκλογή Προέδρου να συνεννοηθούν κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ»

Σ. Θεοδωράκης: «Ναι, στον Δήμα, αλλά να δεσμευτεί η κυβέρνηση για εκλογές το 2015»

​Την ανάγκη εθνικής συνεννόησης, ώστε να επιτευχθεί η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σ. Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής, θέτοντας ταυτόχρονα και ως προϋπόθεση να υπάρχει συμφωνία για εκλογές τον Νοέμβριο του 2015.

Όπως είπε, η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είναι μια ευκαιρία για να συνεννοηθούν κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ για την αναθεώρηση του Συντάγματος, τον εκλογικό νόμο, αλλά και το μεγάλο εθνικό ζήτημα που είναι το χρέος.

Τόνισε μάλιστα, ότι η εκλογή του Σταύρου Δήμα, με ότι αυτό συνεπάγεται είναι στο χέρι της κυβέρνησης, «αρκεί να δεσμευθεί για εκλογές εντός του 2015 και να καλέσει τον ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει την εκλογή του», είπε.

«Ούτε καν οι κυβερνητικοί βουλευτές θέλουν να δώσουν λευκή επιταγή στο δίδυμο Σαμαρά – Βενιζέλου», είπε ο κ. Θεοδωράκης, προειδοποιώντας ότι στις 28 Φεβρουαρίου μπορεί να... χαθεί ο κόσμος «αφού οι Ευρωπαίοι περιμένουν μια απάντηση κι εμείς 11 δισ. για το 2015».

Τέλος, ο Στ. Θεοδωράκης επιτέθηκε και στον Ε. Βενιζέλο για «τις μεταμεσονύχτιες φαεινές του ιδέες με τις οδυνηρές συνέπειες για τη χώρα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top