Η «Χρυσή Αυγή» πήρε 156.000 ευρώ από το Κράτος, για ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ίδρυμα!

Πρώτη ανάρτηση: 13/12/2014, 23:08

Η «Χρυσή Αυγή» πήρε 156.000 ευρώ από το Κράτος, για ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ίδρυμα!

​Λεφτά από το Κράτος πήρε η «Χρυσή Αυγή» χωρίς να τα δικαιούται, προκειμένου να δημιουργήσει το επιμορφωτικό ίδρυμα «ΑΙΓΙΣ» που δεν υπάρχει… ΠΟΥΘΕΝΑ.

Η φιλοχιτλερική οργάνωση, εκμεταλλευόμενη τον νόμο που υπάρχει, έστησε μια κομπίνα με εταιρία-φάντασμα, και πήρε 155.913 ευρώ.

Πρόκειται για χρήματα που αφορούν επιχορήγηση, πέρα από την κρατική χρηματοδότηση που λάμβανε.

Η επιπλέον επιχορήγηση των 155.913 ευρώ, δόθηκε επειδή η «ΧΑ» δημιούργησε το «Ανεξάρτητο Ίδρυμα Γεωπολιτικών και Ιστορικών Σπουδών» (ΑΙΓΙΣ), στις αρχές του 2013.

Ωστόσο έγγραφα του Πρωτοδικείου Αθηνών, αποκαλύπτουν πως τέτοιο σωματείο ή εταιρία ποτέ δεν συστάθηκε από το 1971 μέχρι ��ήμερα. Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι τα χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού πήγαν σε άλλους σκοπούς, και όχι στον στόχο του ΑΙΓΙΣ να λειτουργήσει ως «πολιορκητικός κριός για την ιδεολογία της ΧΑ» όπως δήλωνε ο προφυλακισμένος σήμερα αρχηγός της οργάνωσης, Νίκος Μιχαλολιάκος.

Και εδώ έρχεται το ερώτημα: Από τη στιγμή που ο νόμος ορίζει πως επιπλέον χρήματα σε κόμματα μπορούν να δοθούν ΜΟΝΟ αν διαθέτουν ένα νόμιμα αναγνωρισμένο ινστιτούτο το οποίο διοργανώνει επιμορφωτικές δραστηριότητες για τα μέλη ή τους ψηφοφόρους του, τότε πως η Χρυσή Αυγή έλαβε 115.913 ευρώ για το ΑΙΓΙΣ που είναι «φάντασμα»;

Αυτό σημαίνει πως από τη στιγμή που το φιλοναζιστικό κόμμα κατάφερε να πάρει χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό με αυτόν τον τρόπο, ευθύνες έχουν και οι κρατικοί φορείς.

Μέχρι στιγμής πάντως, οι εκπρόσωποι της οργάνωσης τηρούν σιγήν ιχθύος για το ζήτημα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top