Την παραίτηση του Γιούνκερ ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ-Τον χαρακτηρίζουν "έπαρχο" της Ελλάδας

Καρίτζης και Κατρούγκαλος καλούν την Κομισιόν να πάρει θέση

Την παραίτηση του Γιούνκερ ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ-Τον χαρακτηρίζουν "έπαρχο" της Ελλάδας

​Την παραίτηση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ζήτησε ο Ανδρέας Καρίτζης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις εξελίξεις στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό.

«Ο Γιούνκερ επεμβαίνει στα της Ελλάδας. Ως εκ της θέσης του οφείλει ουδετερότητα όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αν η ΕΕ σέβεται τα μέλη της πρέπει να παραιτηθεί.Ο Γιούνκερ ελέγχεται για τα πεπραγμένα του στο Λουξεμβούργο. Τώρα κάνει τον έπαρχο Ελλάδας» έγραψε στο Twitter ο Ανδρέας Καρίτζης

Παράλληλα και ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κατρούγκαλος με ερώτησή του ζήτησε από την Κομισιόν να πάρει θέση.

Όπως επεσήμανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «η στάση Γιούνκερ έρχεται μετά από τη δήλωση στήριξης της εκπροσώπου της Κομισιόν Ανίκα Μπράιντχαρντ προς τον Έλληνα υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Σταύρο Δήμα τον οποίο και χαρακτήρισε ως “συνειδητό ευρωπαίο”».

Με βάση αυτά τα δεδομένα, ο κ.Κατρούγκαλος ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να πάρει θέση για το αν συμμερίζεται αυτού του είδους τις παρεμβάσεις σε κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης κι αν υπάρχει νομικό έρεισμα στις Συνθήκες παρόμοιας επέμβασης.

Εν τω μεταξύ, όπως αναλυτικά γράψαμε το μεσημέρι στο star.gr, κύκλοι της Κουμουνδούρου εξέφρασαν την δυσφορία τους για τις δηλώσεις Γιούνκερ τονίζοντας την στήριξη που παρέχει στις μνημονιακές δυνάμεις της χώρας, σε αντίθεση μάλιστα με το κλίμα που διαμορφώνεται στους ευρωπαϊκούς λαούς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top