Έχει τελικά ή όχι Plan B ο ΣΥΡΙΖΑ; Άλλα λέει ο ένας και άλλα ο άλλος πάλι!

Δηλώσεις στελεχών περί δραχμής δυναμιτίζουν το σκηνικό

Έχει τελικά ή όχι Plan B ο ΣΥΡΙΖΑ; Άλλα λέει ο ένας και άλλα ο άλλος πάλι!

​Κανείς δεν ξέρει με σιγουριά αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ή δεν έχει Plan B τελικά! Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις στελεχών του κόμματος, αφού άλλα λέει ο ένας και άλλα ο άλλος! Κάποιοι μάλιστα επαναφέροντας σενάρια περί επιστροφής στην δραχμή σε περίπτωση που μια συμφωνία με τους δανειστές δεν επιτευχτεί δυναμιτίζουν και άλλο το ήδη φουντωμένο σκηνικό.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος αφού κατηγόρησε ευθέως τον πρωθυπουργό πως καταβύθισε το Χρηματιστήριο και δημιούργησε ένα κλίμα που δεν τιμά τη χώρα, τόνισε πως το κόμμα του δεν έχει εναλλακτικό σχέδιο για το χρέος στην περίπτωση που δεν πετύχει μια συμφωνία με τους δανειστές.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχει plan b για επιστροφή στη δραχμή», είπε από την άλλη πλευρά μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο οικονομολόγος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κώστας Λαπαβίτσας. «Καμία προοπτική και κανένα ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλείεται από την κυβέρνηση για το θέμα άλλου νομίσματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχει τρία και 4 διαφορετικά και εναλλακτικά πλάνα. Θα πάει σε διαπραγματεύσεις και θα του προκύψουν σίγουρα προβλήματα. 'Ένα από τα πλάνα τα οποία πρέπει να εξετάζει ο ΣΥΡΙΖΑ όπως το εξετάζουν και οι υπόλοιποι είναι τι θα κάνει αν μας μπει το μαχαίρι στο λαιμό» πρόσθεσε.

Στο ίδιο μήκος και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μονομερών ενεργειών έναντι των δανειστών από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον Σκάι. Μάλιστα ο κ.Λαφαζάνης χαρακτήρισε «απαράδεκτη» και «αποκορύφωμα ενός μοντέλου υποτέλειας» τη «θεωρία» ότι μια χώρα δεν μπορεί να δρα μονομερώς.

Βέβαια, άλλη άποψη έχει ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος υποστήριξε πως «δεν θα κάνουμε μονομερείς ενέργειες. Το μεγάλο ομόλογο είναι Ιούλιο και Αύγουστο. Μέχρι τότε θα έχει βρεθεί ικανοποιητική λύση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top