Ε. Βενιζέλος: «Όσοι οδηγήσουν σε πρόωρες εκλογές θα πάρουν απάντηση από το λαό»

«Οι εκλογές δεν θα κριθούν από τις δημοσκοπήσεις»

​Επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ε. Βενιζέλος, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των χωρών-μελών του ΟΣΕΠ.

«Όσοι επιλέξουν να οδηγήσουν σε αδιέξοδο τη διαδικασία εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας για να πάμε σε πρόωρες εθνικές εκλογές, θα πάρουν την απάντηση από τον ελληνικό λαό», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος και σχολιάζοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε:

«Κάποιοι έχουν την εντύπωση ότι εάν οδηγήσουν σε αδιέξοδο τη διαδικασία εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας και προκαλέσουν εκλογές θα ωφεληθούν πολιτικά γιατί θα βελτιωθεί ο συσχετισμός των δυνάμεων και το κόμμα τους θα καταλάβει και θα ασκήσει την εξουσία».

Μάλιστα εκτίμησε ότι αν όντως πάμε σε πρόωρες εκλογές, το αποτέλεσμά τους δεν θα κριθεί από τις δημοσκοπήσεις.

«Εάν αυτό καταλαβαίνουν, βλέποντας το σημείο στο οποίο βρίσκεται η ελληνική οικονομία και βλέποντας το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούνται οι διαπραγματεύσεις μας με την Ευρώπη και το ΔΝΤ, ας υποτάξουν το συμφέρον της διαπραγμάτευσης που κάνει η χώρα και το συμφέρον των δημοκρατικών θεσμών, στο δικό τους κομματικό συμφέρον. Στην περίπτωση αυτή θα πάμε σε εκλογές. Όμως, δεν θα κριθούν οι εκλογές με βάση τις δημοσκοπήσεις που υπάρχουν τώρα, θα κριθούν προεκλογικά, στο χρονικό διάστημα μεταξύ της προκήρυξης και της διεξαγωγής τους. Διότι θα πρέπει τότε να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό τι θα γίνει με την οικονομία, τι θα γίνει με τη διαπραγμάτευση, τι θα γίνει με τη σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ, ποια είναι η άλλη επιλογή σε σχέση με την πολιτική που ακολουθούμε της ευθύνης, της σοβαρότητας, της διαπραγμάτευσης», είπε.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπερασπίστηκε επίσης την απόφαση για επίσπευση των διαδικασιών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν είχε άλλη επιλογή και κάλεσε όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

«Ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη του. Αλλά η απλοϊκή σκέψη ότι η διαδικασία εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας σημαίνει νίκη στις εκλογές για τις δυνάμεις της ασάφειας, της απροσδιοριστίας και της αβεβαιότητας, δεν ισχύει. Εάν ��πιλέξουν το δρόμο των εκλογών, θα λάβουν την απάντηση, καθ’ οδόν προς τις εκλογές, από τον ελληνικό λαό».

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε τέλος και στο ενδεχόμενο να ιδρύσει νέο κόμμα ο Γιώργος Παπανδρέου.

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος που είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με τους δημοσιογράφους:

- Δημοσιογράφος: Τι γίνεται με τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ; Αυτό που είπατε, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους όσοι επιλέξουν τον δρόμο των εκλογών, αφορά και τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ, τα στελέχη του;
- Ευ. Βενιζέλος: Δεν υπάρχουν εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ. Εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχουν. Υπάρχουν εξωτερικά του ΠΑΣΟΚ, με τα οποία δεν ασχολούμαστε.
- Δημοσιογράφος: Αναφέρομαι στις τελευταίες δηλώσεις του Γιώργο�� Παπανδρέου.
- Ευ. Βενιζέλος: Σας απάντησα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top